De voordelen van epsomzout

Ik wil je in deze blog graag laten kennismaken met de voordelen van epsomzout. Wat is epsomzout en waarom is het zo goed voor onze gezondheid? De waarde van natuurproducten wordt maar al te vaak onderschat dus zet ik deze keer epsomzout in de kijker. Lees maar mee.

Wat is epsomzout?

Epsomzout is een natuurlijk mineraal dat bestaat uit een combinatie van magnesium en zwavelsulfaat. Andere benamingen zijn onder andere bitterzout of magnesiumsulfaat.
Epsomzout is dus een andere vorm van magnesium waarvan je misschien al weet dat dit een zeer belangrijk mineraal is voor de cellulaire activiteit in je lichaam.
Het is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit stenen of gesteente en daarna vermalen wordt. Epsomzout is wateroplosbaar en daarom uitermate geschikt om toe te voegen aan een ligbad of een voetenbad.


Waarom is epsomzout zo gezond?

1,5kg epsomzout

Zoals hierboven al is gezegd is magnesium, waaruit epsomzout voor een groot deel bestaat, belangrijk voor een goede werking van je cellen. Het zorgt ervoor dat je energielichaampjes in je cellen optimaal kunnen functioneren. Wanneer je hieraan een te kort hebt ben je vaker moe, meer vatbaar om ziek te worden en is je weerstand een pak minder dan normaal.

Maar epsomzout is niet alleen magnesium maar ook zwavel. En het is de combinatie van beiden die ervoor zorgt dat epsomzout ook ontgiften werkt. Een ideaal product op te gebruiken tijdens een detox.
Wanneer je epsomzout doet in je ligbad wordt dit heel snel opgenomen door de huid. Dat heeft als voordeel dat het gemakkelijk de gifstoffen uit heel je lichaam onttrekt.
Je gaat er als het ware van gloeien of zweten in je bad. Maar eigenlijk is het je lichaam die zich ontdoet van alle giftige stoffen die er niet in thuishoren.

Epsomzout in je ligbad

Naast ontgiften en voor energie zorgen is een bad met epsomzout ook goed om je spieren te ontspannen. Het heeft een heilzame werking op de verzuring in je spieren en gewrichten.
Na zo een epsombad neem je dan ook best de tijd om goed uit te rusten en te ontspannen om van een langdurige werking te genieten.

Aan een ligbad voeg je ongeveer 1kg epsomzout toe bij een watertemperatuur van 37 à 38 graden.
Na een 10 tal minuten in het water kan je eventueel je lichaam masseren met een luffaspons of zeespons voor een zachte massage.
Een bad met epsomzout duurt best 15 à 20 minuten. Langer is niet nodig omdat je lichaam al hard aan het werk is en je maar zoveel magnesium in een keer kunt opnemen.

Moe na een epsomzoutbad

Het kan goed zijn dat je na een epsomzoutbad heel moe bent. Dit is heel normaal omdat dit een heel intensieve werking heeft op je lichaam, in de positieve zin.
Dus neem tijd voor jezelf na zo een bad.

In functie van een detoxkuur neem je best om de 3 dagen een epsomzoutbad.
Anders volstaat 1 keer per maand.

Epsomzout kopen?

Dat kan je via DEZE LINK.

De producten die ik aanbied in de webshop zijn grondig getest en zijn ook de producten die ik in mijn praktijk gebruik. Mocht je nog vragen hebben dan beantwoord ik ze met veel plezier.

Info@gezondheidspraktijk-de-brug.be

Tot binnenkort!

Marie-Hélène
Gezondheidscoach bij Gezondheidspraktijk De Brug

.178 Views