Inzichtsessies
Wat heb jij nodig om
volledig jezelf te kunnen zijn?

Wat zijn inzichtsessies?

Inzichtsessies zijn gesprekken die je helpen je om tot de kern te komen van wie je bent of waar je tegenaan loopt.
Door je verhaal te vertellen leer je jezelf beter kennen. Tijdens inzichtsessies word je uitgedaagd om anders te kijken naar datgene waar je tegenaan loopt.
Luidop uitspreken dat het je niet gaat, luidop uitspreken dat je nood hebt aan verandering en gechallenged worden om anders te gaan kijken naar je eigen hindernissen.

Inzichtsessies gebeuren in een vertrouwelijke omgeving, niet in groep. De bedoeling is dat je in alle veiligheid aan jezelf kan werken.

Inzichtsessies hebben als doel om je het gevoel te geven van vertrouwen, schoonheid, rust in jezelf, zelfvertrouwen, balans en zelfkennis om met zekerheid en vertrouwen in het leven te staan.

Is het iets voor jou?

Inzichtsessies zijn gericht op mensen die op zoek zijn naar hun eigen plaatsje in de wereld.
Hoogstwaarschijnlijk heb je zelf al heel veel geprobeerd, veel boeken gelezen of cursussen gevolgd. Hier heb je veel info uitgehaald maar de stap naar het omzetten in de praktijk is niet altijd evident.

Het helpt als je hierbij ondersteund wordt. Het gevoel krijgen dat je kan terug vallen op iemand die je door de moeilijke momenten loodst. Wanneer iemand van buitenaf, zonder oordeel, je een ruggensteuntje geeft en een andere kijk kan bieden op de dingen waar jij tegenaan loopt.
Iemand die je kan uitdagen om verder te geraken dan waar je vandaag staat.

Een inzichtsessie is geen quick fix of eenmalige oplossing om al je problemen van de baan te helpen. Een inzichtsessie maakt deel uit van je persoonlijke proces. Het doel is dat je telkens een beetje meer vertrouwen krijgt in wie je bent en wat je doet.

Inzichtsessies vinden plaats online waardoor je in je eigen vertrouwde omgeving kan blijven en je dus niet hoeft te verplaatsen.

Inzichtsessies – Basispakket

Een basispakket bestaat uit 3 inzichtsessies van één uur en kan opgestart worden na een eerste kennismakingsgesprek

Inzichtsessies vinden Online plaats via Zoom.

Tussen de sessies door blijf ik bereikbaar voor jou via e-mail en je zult ook via e-mail opdrachten en oefeningen meekrijgen.

Tarief: €300

Welke stappen doorloop je in een basispakket?

1. Een traject start met een vrijblijvende inzichtsessie om te kijken wat je nodig hebt, hoe graag je wilt veranderen en hoe ik je hierbij kan helpen. Na dit gesprek beslis jij of we dit traject samen aangaan.

2. Je vertelt me wie je bent, wat je doet, waar je tegenaan loopt en wat je graag anders wilt zien. Je bent hier vooral heel eerlijk in naar jezelf toe omdat zo al je persoonlijke onderwerpen aan het licht komen.

3. We brengen je einddoel in kaart: Wie ben je dan? Wat kan je en wat doe je? Hoe reageer je in het ideale scenario? Wat moet er voor jou anders dan vandaag?

4. Elke hindernis of overtuiging die in je weg staat pakken we stapsgewijs aan. Het doel is je goed voelen bij elke stap die je zet. Wat heb je hiervoor nodig? Wat kan je zelf doen en wat niet? Wie heb je nodig of wat mag je loslaten om vooruit te kunnen gaan?

5. Het harde werk: Tussen de sessies door moet jij zelf aan de slag. Je past toe wat je hebt geleerd voor jezelf, durven proberen en merken wat wel en niet werkt, vaststellen welke veranderingen er plaats vinden en wat je gemakkelijk of moeilijk vindt. Al deze zaken nemen we mee in de coachingsgesprekken zodat je er het beste resultaat uithaalt.

Hoe help ik jou hierbij?

Allereerst help ik je om je eigen antwoorden te vinden in jezelf. Jij bepaalt zelf de uitkomst want zo behaal je het beste resultaat en de weg die je wilt inslaan.
Maar als je die nieuw weg wilt inslaan loop je daarbij meestal snel vast op al je oude gedachten en overtuigingen omdat die onderbewust zijn en zich weinig aantrekken van jouw bewust gekozen nieuwe koers!

En dan ben ik er om je voorbij al die remmingen, overtuigingen, blokkades, issues… hoe je het ook wilt noemen, te loodsen.

Een deel van de aanpak gaat over stress onder controle krijgen, een andere kant gaat over zelf onderzoek naar de oorzaken waarom je vastloopt. Tenslotte ontdek je hoe je zelf controle kan nemen in je leven.

Lees meer over Marie-Hélène

.
Van burn-out naar succesverhaal

In dit artikel wil ik je graag mijn persoonlijk verhaal vertellen hoe ik van een burn-out naar een s…

aardingsmat
Mijn persoonlijke ervaring met een aardingsmat

In dit artikel vertel ik je graag mijn persoonlijke ervaring met een aardingsmat. Ik vertel je hoe i…

je hoofd leegmaken door te schrijven
Je hoofd leegmaken door te schrijven

Je hoofd leegmaken door te schrijven is een methode waarover ik de laatste tijd veel gelezen heb en …

10 tips om gemotiveerd te blijven
10 Tips om gemotiveerd te blijven

Word je ooit wakker met honderd dingen op je to-do-lijst, maar na een paar uur kun je de energie nie…