Naturopathie – Gezondheidsbegeleiding

Gezondheidsbegeleiding naar een evenwichtig leven

Wat is naturopathie?

Naturopathie is een verzamelnaam voor gezondheidsbegeleiding en coaching die je gezondheid en je welzijn op een natuurlijke manier ondersteunen.
Je kunt bij mij als naturopaat terecht voor ondersteuning en begeleiding bij gezondheidsproblemen wanneer je graag een natuurlijke aanpak hebt.

Wanneer je op zoek bent naar natuurlijke oplossingen voor specifieke gezondheidsklachten zoals langdurige vermoeidheid, een verzwakt immuunsysteem, verkoudheden, eczeem, allergie, artritis,… En wanneer je preventief je gezondheid op peil wilt houden.

De essentie van naturopathie bestaat erin om de mens als één geheel te beschouwen en niet enkel naar symptomen of klachten te kijken.
Naturopathie stimuleert je om je lichaam te leren kennen, je geest te onderzoeken en voor jezelf de meest optimale balans te vinden.

Binnen de naturopathie worden verschillende begeleidingsvormen toegepast zoals voedingsadvies, relaxatietechnieken, mental coaching, bach-bloesems, aromatherapie, reflexologie, intuïtieve ontwikkeling, quantum healing, energetische healing, enzovoort.

Elk therapieplan is specifiek afgestemd op de cliënt en bevat een mix van verschillende begeleidingsvormen.

Disclaimer: Een naturopaat is complementair aan de reguliere geneeskunde maar zeker geen vervanging hiervan, een naturopaat zal nooit een diagnose stellen.

Wat doet een naturopaat?

Een naturopaat is een holistisch therapeut of gezondheidscoach die je helpt bij het vinden van de optimale balans tussen je lichaam en je geest en de principes van de natuurgeneeskunde volgt.

Een naturopaat heeft een holistische visie op mens en gezondheid, begeleidt je naar een evenwichtig leven en kijkt naar jou als een geheel. Niet als klacht of als probleem.

Gezondheidscoaching

Een naturopaat neemt je helemaal onder handen en helpt je oude patronen te doorbreken, gedrag structureel te veranderen en je gezondheid te verbeteren.

Er wordt gewerkt aan je lichaam, je mindset en je algemeen welzijn om gezonder en beuwster in het leven te staan.

Een naturopaat werkt op 4 niveau’s:

Fysiek – Hoe voel ik mij en ben ik gezond?
Emotioneel – Welke gevoelens heb ik? Hoe zijn mijn relaties?
Mentaal – Wat gaat er om in mijn hoofd?
Spiritueel – Wie ben ik echt? Wat is mijn doel?

Een naturopaat behandelt niet enkel de klacht maar wel de hele persoon en dat vereist een persoonlijke aanpak op maat van jou!

Persoonlijke begeleiding voor een gezond en evenwichtig leven.

Waarom een persoonlijk traject?

Een traject is waardevol als je voelt dat je klaar bent voor verandering in je leven, wanneer je bereid bent om zelf controle te nemen over je gezondheid en je welzijn en als je wilt dat het vooruit gaan zonder dat je zelf alles moet uitzoeken.

Als naturopaat en coach begeleid ik je naar een betere gezondheid en een betere levenskwaliteit door je te leren hoe je zelf opnieuw controle neemt over je gezondheid en welzijn.

Verandering gebeurt natuurlijk niet in één dag en heeft tijd nodig. Daarom duurt een begeleid traject minimaal 3 maanden.
Je hebt namelijk de tijd nodig om alle nieuwe informatie op te nemen, te verwerken en toe te passen.

Ook je lichaam en je mindset hebben tijd nodig om veranderingen door te voeren. Leefstijlgewoontes aanpassen gebeurt niet in een dag. Denkpatronen aanpassen vragen tijd.

En je hebt hebt tijd nodig om te reflecteren over wat je aangereikt krijgt.

En dat is ook heel normaal. Een quick fix voor een fundamentele wijziging bestaat helaas niet.

Gedurende een persoonlijk en individueel traject, op jouw maat, gaan we kijken wat jij nodig hebt om je volle potentieel naar buiten te laten komen.

Op een structurele manier manier werken toe naar de doelen die we samen voorop hebben gesteld.

Ik ben je mentor, begeleider en facilitator van je persoonlijk groeiproces.
Je krijgt van mij al het nodige advies, tips en oefening en je mag uiteraard beroep doen op al mijn kennis die ik graag met je deel.

Hoe ziet een traject eruit?

Een traject start na een eerste gratis verkennend gesprek waarin we kijken of dit de juiste weg is voor jou.

Gedurende een persoonlijk en individueel traject, op jouw maat, gaan we kijken wat jij nodig hebt om je volle potentieel naar buiten te laten komen.

Op een structurele manier manier werken toe naar de doelen die we samen voorop hebben gesteld.

Een basistraject duurt 3 maanden waarin je gedurende 6 sessies persoonlijk begeleid wordt door mij.

Tijdens dit proces ben ik je mentor, begeleider en facilitator van je persoonlijk groeiproces.
Je krijgt van mij al het nodige advies, tips en oefening en je mag uiteraard beroep doen op al mijn kennis die ik graag met je deel.

Tussen de sessies door blijf ik via e-mail bereikbaar voor al je vragen.

Tijdens de eerste sessie bespreken we uitgebreid waar je mee te kampen hebt en welke resultaten je wilt behalen voor jezelf.

Op basis hiervan bepalen de welke behandelingen of begeleidingsvormen voor jou het beste zijn en gaan we aan de slag.

Enkele behandelingen of methoden die ingezet kunnen worden:

Gedurende de volgende sessies nemen we telkens nodige stappen om je verder te helpen.
Zo krijg je bijvoorbeeld nieuwe informatie, doen oefeningen, je ondergaat een lichaamsbehandeling zoals reflexologie of massage of we werken aan je mindset.

Wat jij nodig hebt op basis van je vooropgestelde plan.

Na de eerste 3 maanden evalueren we waar je staat en kijken we samen naar wat je nodig hebt om verder te groeien als mens.

Ga naar tarieven voor meer info

Het resultaat van een persoonlijk groeitraject

Dit kan je onder meer verwachten na een traject:

 1. Een merkbare verbetering van je algemene gezondheid
 2. Vermindering van je bestaande klachten
 3. Meer in verbinding zijn met je gevoel en minder in je hoofd zitten
 4. In staat zijn om zelf te bepalen wat goed is voor jou en wat niet. Je kan zelf de controle nemen.
 5. Een beter begrip van je lichaam en wat je moet doen om gezond te blijven
 6. Inzicht in jezelf en wat werkt of niet werk voor jouw persoonlijk welzijn
 7. Een stap dichter bij het leven dat beter bij je past
 8. Je hebt een sterk fundament gelegd voor een gezonder en gelukkiger leven.

Heb je het gevoel dat je hulp kan gebruiken om opnieuw controle te krijgen over jezelf?
Vraag dan je kennismakingsgesprek aan, uiteraard volledig vrijblijvend, om te kijken of we samen een beter evenwicht kunnen bereiken voor jou.

Begin alvast zelf met dit gratis e-book:

” Je eerste stappen naar een bewuster leven


.

BLOG

 • 5 voordelen van Reishi
  Wat is Reishi? Reishi is een paddenstoel met medicinale eigenschappen die afkomstig is uit de traditionele Chinese en Japanse geneeskunde. De latijnse naam voor is Ganoderma Lucidum. Het is een paddenstoel die voornamelijk in Azië groeit omwille van het warme en vochtige klimaat. Reishi werkt versterkend voor het immuunsysteem en stimuleert de natuurlijke afweer van …

  5 voordelen van Reishi Lees verder »

 • Positieve mindset
  Een positieve mindset Een positieve mindset is een krachtig gegeven die ervoor zorgt dat je vooruit gaat in het leven. Het leven is namelijk niet van nature goed of slecht. Gebeurtenissen of ervaringen zijn niet per definitie goed of slecht. Ze “zijn” gewoon. Het is de context en de betekenis die jij als mens, of …

  Positieve mindset Lees verder »

 • Voetreflexologie Zones
  Voetreflexologie zones De voetreflexologie zones zijn de “reflexzones” of drukpunten op de voeten die weerspiegeld worden op het lichaam. De basis van voetreflexologie bevindt zich namelijk in de Zonetherapie. De oorspronkelijke zonetheorie bestaat uit verticale en horizontale zones op de voet die overeen komen met de zones op het lichaam. Deze zones hebben helemaal niets …

  Voetreflexologie Zones Lees verder »

 • Vlierbessensiroop: Recept
  Vlierbessen zijn gezond want ze zijn een bom van vitaminen en ideaal om griep en verkoudheid te voorkomen en te genezen. Wanneer de vlierbloesems hun groei verder zetten worden ze mooie zwarte bessen met een enorme waarde voor de gezondheid. Wanneer de vlierbessen helemaal rijp zijn, zijn ze klaar om omgetoverd te worden tot een …

  Vlierbessensiroop: Recept Lees verder »

 • Zelf controle nemen over je gezondheid
  Zelf controle nemen over je gezondheid De meeste klanten die hier in mijn praktijk terecht komen zijn benieuwd naar hoe het beter kan. Beter met hun gezondheid, met hun gevoel en beter met de kwaliteit van hun leven. Ze willen zelf de controle nemen over hun gezondheid. Ofwel zijn ze meermaals van het kastje naar …

  Zelf controle nemen over je gezondheid Lees verder »