Gratis e-book:
“Je eerste stappen naar een bewuster leven”

Wil je graag het gratis e-book ontvangen in je mailbox?
Meld je dan hieronder aan.

.

Over Marie-Hélène

Enkele jaren geleden zat ik nog in de bedrijfswereld. Ik was nogal carrière gericht en wou steeds een hogere functie met meer verantwoordelijkheid. En keer op keer had ik het gevoel dat ik een kans had om de wereld een beetje beter te maken, mooier te maken en oprecht mijn bijdrage te kunnen leven.

Ik ging van job naar job, in de overtuiging dat dat “was hoe het moest” om succesvol te zijn.
Bijdragen aan de waarden, doelen en targets van het bedrijf.
En daarnaast nog een klein beetje hoop dat ik ergens wel de voldoening of zingeving zou vinden.

In die periode kreeg ik ook 2 kinderen, 2 meisjes, en wou ik alles zo perfect mogelijk doen (eigen aan mijn sterrenbeeld maagd zeker?):
– Fulltime blijven werken in een top job, vergaderingen, targets halen, lang genoeg aanwezig zijn om zichtbaar te zijn, meedoen in een, helaas nog steeds overwegende mannenwereld.
– De perfecte mama zijn en er altijd staan voor mijn kindjes. Ja, eentje ervan is een echt mama’s kindje. Dag en nacht hangt ze aan mij zoals een koala beertje en zodra ik meer dan 2 meter van haar verwijderd ben begint ze mij te zoeken of te roepen. En ja ik zou mij soms willen verstoppen. Ook nu nog 😉 !
– Mijn huishouden onder controle hebben en dus alles zelf doen: vers en gezond koken elke dag, poetsen, wassen en het gezellig houden voor mijn gezin.
En natuurlijk het liefst nog werken aan mijn persoonlijke en spirituele groei.

Je herkent het misschien wel 🙂

Maar toen kwam het: Ik werd moe. Echt moe…

Geen goesting meer om op te staan, geen zin om naar het werk te gaan, kortaf zijn tegen de kinderen en veel spanning in mijn relatie.

Het liefst van al kroop ik van ‘s morgends vroeg op de zetel met een dekentje om dan een hele dag niets te doen en mij daarna slecht te voelen omdat ik niets had gedaan.

Eerst dacht ik dat het kwam door het slaaptekort door de kinderen, vervolgens legde ik de schuld weer bij mijn werkgever die mij teveel druk oplegde en daarna aan het feit dat ik uit mijn omgeving te weinig ondersteuning kreeg.
Maar het lag in geen enkel geval aan mijzelf. Daar was ik van overtuigd.

Ik werd ongelukkig, echt diep ongelukkig en alles wat ik deed was gewoonweg dik tegen mijn goesting, zowel thuis als op het werk.
Maar ik was gewoon de hele tijd moe.

Ik voelde dat het anders moest.

Achteraf gezien wist ik dat ergens diep vanbinnen al héél lang maar ik wou gewoon niet luisteren naar mijzelf.

Ik was niet bewust aan het leven. Ik was er mij niet bewust van dat ik deed wat eigenlijk niet bij mij paste. Mijn persoonlijk pad lag ergens anders maar ik zag het niet.
En niet alleen dat, maar ik nam gewoonweg ook géén tijd voor mijzelf. Zelfs niet één dag per maand ofzo. Alles wat ik deed stond in het teken van anderen.

En dan staat de tijd plotseling even stil.

Ik zat al wenend bij de huisarts met als gevolg: maanden thuis, geen oplossing vanuit het medische circuit, langs een kant omdat ik geen pilletjes of psychologen wou, aan de andere kan omdat ik voelde dat het anders kon.
Uiteindelijk was dat logisch want het ging voornamelijk over die reis naar binnen en dat valt niet in het standaard plaatje.

En zo begon ik aan mijn eigen ontdekkingstocht.

Niet de weg van nadenken, logica en redeneren. Deze keer ging het echt om het gevoel… welk gevoel wil ik hebben?

Ik wou gewoon vrij zijn. Vrij om mijn kennis en kunnen te mogen delen, ander mensen te mogen helpen om ook hun dromen te realiseren en hun plaatsje in de wereld te helpen vinden. Om bewuster leven, gezondheid en welzijn centraal te stellen… maar ik wist niet hoe.

Groeien doe je niet alleen. Ook ik niet.. dus uiteindelijk ben ik zelf aan de slag gegaan met twee coaches, een lifecoach en een spirituele coach. Zij hielpen mij mijn ogen openen, bewuster naar mijn leven te kijken en steeds keuzes te maken vanuit mijn gevoel.

De rust daalde in en mijn persoonlijke groei nam een spurt.

En zo is mijn gezondheidspraktijk ontstaan. Het was tijd om op mijn beurt anderen te helpen om meer uit hun leven te halen op vlak van bewustwording, welzijn en gezondheid.

Vandaag werk ik met mensen die klaar zijn om te onderzoeken waar hún vermoeidheid vandaan komt en die bereid zijn om zichzelf te onderzoeken.
Mensen die hun eigen pad willen vinden, hun sterktes in het licht willen zetten en energie halen uit hun leven.

Iedereen kan dit. Er is maar één voorwaarde aan verbonden en dat is: Jij het echt moet willen!
Jij moet durven naar binnen gaan, je eigen her-ontdekken, plaats geven aan je talenten, loskomen van oude dingen, je spiritualiteit een plaats geven, je welzijn centraal stellen en vooral durven kiezen voor jezelf !

Ben jij ook klaar om eindelijk te luisteren naar jezelf?

Download dan zeker al dit gratis e-book en zet je eerste stappen naar een bewuster leven!

.