Voetreflexologie als pad naar gezondheid en welzijn.

Voetreflexologie is een toegangspoort of een manier om via aanraking van de voeten je lichaam, je hoofd en je hart terug op elkaar af te stemmen.

Bij voetreflexologie wordt je hele “zijn” geactiveerd en geharmoniseerd zodat je daarna terug evenwichtiger en sterker in het leven staat.

Het is een zachte techniek die vanalles in beweging zet. Soms gaat het enkel om je fysieke lichaam te laten doen wat het moet doen, maar het maakt zeker ook emoties los, energetische blokkades, helpt bij verwerking van verdriet of trauma’s enzovoort.

Voetreflexologie is een techniek die je persoonlijke groei en je welzijn faciliteert. Het is geen instant oplosmiddel voor al je problemen maar wel een toegangspoort om je innerlijk werk te versnellen.

Wanneer je voetreflexologie ondergaat is er eveneens ruimte voor stilte, soms zelfs tranen, maar ook voor gesprek, connectie en verdieping van je leven.

Wat is voetreflexologie ?

Voetreflexologie is oude vorm van natuurlijke therapie met zijn oorsprong in het oude Egypte en het verre Oosten.
Het is een manier om je lichaam en je geest naar zijn natuurlijk evenwicht terug te brengen.

Voetreflexologie is een drukpuntmassage op de voeten. Een voetmassage waarbij de drukpunten op de voetzolen worden gestimuleerd.
Deze drukpunten staan in verbinding met de rest van je lichaam.

Dit is een zachte en toegankelijke vorm van massage, geschikt voor alle leeftijden van baby tot aan het einde van je leven.
Het is een massagetechniek die een enorm weldadig effect heeft op het zenuwstelsel en dus rust en ontspanning brengt in het lichaam. En niet alleen in je lichaam maar ook in je emotionele toestand en in je hoofd.

Op het moment dat je voetreflex krijgt mag je de rest even helemaal loslaten.

Voetreflexologie ondersteunt het lichaam in zijn natuurlijk genezingsproces of het zelfherstellend vermogen van je lichaam. Een reflexologie behandeling aan je voeten verlicht bijna onmiddellijk het gevoel van stress en zorgt voor een diepe ontspanning.  Dat komt omdat er intensief gewerkt wordt op het zenuwstelsel maar ook op je energetisch veld met als resultaat dat je lichaam dus mag ontspannen.

Voetreflexologie is een complementaire natuurlijke geneeswijze die aanvullend kan ingezet worden aan reguliere behandelingen.

Lees meer

Hoe verloopt een voetreflexologie behandeling?

Voetreflexologie kan ingezet worden als losse ontspanningssessie maar bereikt zijn grootste effect pas optimaal na een doelgerichte opeenvolgende reeks van een minimaal 4 wekelijkse sessies, waarna een maandelijkse onderhoud wordt aanbevolen.

Tijdens je eerste afspraak gebeurt er een uitgebreid intake gesprek om te kijken hoe het met je gaat, waar je nood aan hebt en krijg je een eerste behandeling. Dit geeft mij de mogelijkheid om je voeten ‘in te voelen’ en waar te nemen wat er gaande is en hoe je lichamelijk en energetisch reageert op de behandeling.

Na de intake start je een reeks sessies op waarbij elke behandeling wordt afgestemd op jou persoonlijke behoefte op dat moment.

Wat is voetreflexologie

Een sessie voetreflexologie start met een ontspannend voetenbad aangevuld met mineralen en zouten.
Dan nemen we even de tijd om te kijken hoe je je voelt, bespreken we vorige sessies en komen we tot rust.

Daarna starten we met enkele ontspanningstechnieken om tot rust te komen en vervolgens werken we dieper in op onderliggende problemen of blokkades.

Als afsluiter gaan we terug de ontspanning in en ronden we de massage rustig af.

Tijdens een sessie voetreflexologie hou je je kleren aan. Best doe je wel comfortabele kledij aan die niet knelt om de doorstroming van bloed en lymfe niet te blokkeren en je rustig kan genieten.
Een losse broek wordt aanbevolen zodat de benen en knieën ook meegenomen worden tijdens de sessie.

Therapeutische voetreflexologie

Voetreflexologie kan heel breed ingezet worden voor gezondheid en welzijn en gaat meestal uit van een holistische benadering.

Maar naast de holistische benadering wordt voetreflexologie ook ingezet voor specifieke klachten of als ondersteuning bij ziekte of chronische aandoeningen zoals onder meer:

  • Spijsverteringsklachten zoals constipatie of diarree, prikkelbare darm en maagklachten
  • Chronische rugklachten: Lumbago, scoliose,
  • Vruchtbaarheidsproblemen en hormonale klachten: Menopauze, endometriose, onregelmatige cyclus, Premestrueel syndroom.
  • Chronische vermoeidheid
  • Zwangerschap: zowel voor, tijdens als na de zwangerschap (ook bij bevallingen of stuitligging)

Wat is het effect van voetreflexologie?

De meeste mensen gaan naar huis met het gevoel van lichte voeten en benen. Alsof ze even op wolkjes lopen.
Ze voelen zich na een sessie diep ontspannen en dichter bij zichzelf.

De werking stopt natuurlijk niet wanneer de behandeling gedaan is. Voetreflexologie werkt nog enkele uren tot dagen door.
Er wordt namelijk gewerkt op alle lagen – fysiek, mentaal, emotioneel en energetisch.

Zit je vast op een van die vlakken? Dan wordt die blokkade gaandeweg opgelost.
Dit kan ervoor zorgen dat je na een behandeling behoorlijk moe wordt, omdat je lichaam hard aan het werk is om alle afval te verwijderen.

Daarnaast is krijg je misschien ook dorst. Het is nodig dat je voldoende water drinkt in de uren en dagen na een behandeling, ter ondersteuning van de afvoer van afvalstoffen.

Wanneer mag je geen voetreflexologie krijgen?

In sommige gevallen kan je geen voetreflexologie krijgen
Er zijn een aantal contra-indicaties waarbij een behandeling beter wordt uitgesteld of aangepast:

Actieve koorts
Ernstige en acute Ontstekingen (viraal en bacterieel)
Ernstige huidproblemen of voetschimmels
In de eerste dagen na het krijgen van een vaccin
Bij auto-immuunziektes