HSP (hooggevoeligheid) en voetreflexologie gaan perfect samen!

HSP en reflexologie

HSP’ers of Hooggevoelige mensen zijn meer dan anderen vatbaar voor felle prikkels zoals licht, geluid, grote druktes, ….. Deze prikkels komen veel sterker binnen dan bij anderen. Zo’n 20% van de mensen hiermee te kampen. Vaak al vanaf vanaf de geboorte. De laatste jaren is er gelukkig steeds meer wetenschappelijk onderzoek gedaan naar hooggevoeligheid. Hier blijkt dat de verwerking van prikkels in de hersenen van hooggevoelige mensen net even anders verloopt dan bij niet HSP’ers. Iemand die hooggevoelig is ervaart prikkels veel intenser dan anders. HSP’ers hebben het daarom niet altijd even gemakkelijk om rust te vinden in het dagdagelijkse leven. Gelukkig is hier iets aan te doen!

Hoe kan voetreflexologie een HSP’er helpen? 

Voetreflexologie is in de basis een manuele techniek om balans te herstellen in een lichaam. Concreet wordt er gewerkt op het zenuwstelsel, alle weefsels en organen maar niet te vergeten natuurlijk ook de energetische huishouding van de cliënt. Het belangrijkste doel is om rust en ontspanning te brengen.

Voetreflexologie heeft een kalmerend effect op het zenuwstelsel omdat het zowel balancerend als aardend werkt. Door aanraking van de voeten kom meer in je lijf te zitten en minder in je hoofd. De aanrakingen halen je weg bij non-stop denken en staan je toe om aanwezig te zijn in het hier en nu. Je lichaamsbewustzijn groeit en je innerlijke gevoelswereld kalmeert.

Naast de effecten op het zenuwstelsel wordt ook de rest van lichaam in balans gebracht.

HSP en zelfzorg

Als HSP’er hoef je niet gebukt te gaan onder de continuïteit van overprikkelingen maar kan je je gerust laten helpen.
Soms is het gemakkelijk om begeleiding van buitenaf toe te laten om je lichaam en je zintuigen tot rust te brengen dan dat je zelf aan de slag gaat, want vaak blijf je in je eigen molentje hangen.

Zorgen voor jezelf als HSP’er is belangrijk. Het is de enige manier om veerkrachtig en weerbaar te blijven in de rush van de dag en om de verbinding met jezelf sterker te maken dan die met je buitenwereld.

.
voetzool met eelt op de bal van de voet
Emotionele betekenis van eelt op de voeten.

Als reflexologe zie ik regelmatig voeten met eelt. De meeste cliënten verontschuldigen zich dan dat …

afbeelding van een milt
De milt, de emotionele en spirituele betekenis

De milt, een klein orgaantje in je lichaam dat zowel op fysiek als emotioneel en spiritueel vlak een…

man zit op de rand van zijn bed en houdt met zijn hand zijn hoofd vast.
Voetreflexologie inzetten bij psychosomatische klachten

Wat zijn psychosomatische klachten ? Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten waarvan de…

HSP en reflexologie
HSP (hooggevoeligheid) en voetreflexologie gaan perfect samen!

HSP’ers of Hooggevoelige mensen zijn meer dan anderen vatbaar voor felle prikkels zoals licht,…

97 Views