Voetreflexologie bij kinderen en baby’s

Voetreflexologie is een van de beste massagetechnieken om toe te passen bij baby’s, kinderen en tieners.
Omdat het zo een zachte techniek is, en enkel op de handen of voeten wordt toegepast vinden kinderen dit vaak fijn.
Je zou versteld staan hoe kinderen kunnen genieten van voetreflexologie. Meestal denk je bij massage of alternatieve behandelingen enkel aan hoe deugd het zou doen voor jezelf als volwassenen. Je hebt namelijk nood aan lichamelijke en mentale ontspanning. En wat doen je dan? Je boekt een sessie voor jezelf in bij de masseur of therapeut.


Maar denk eens even aan hoe je kinderen worden, net als jij, elke dag wordt geprikkeld door een overdosis aan informatie en energie via tv, gsm’s, filmpjes kijken, drukke klassen op school, veel leerstof , noem maar op. Sommige kinderen kunnen al deze prikkels niet verwerken en hebben dan nood aan “down-time”. Ze moeten een momentje krijgen om te ontspannen. Om die opgedane spanning uit hun kleine lijfje te krijgen. En kindermassage of kinderreflexologie is een goede manier om kinderen uit hun hoofd te halen en bewust te maken van hun lichaam.

Daarnaast leg je ook de basis voor een goede zelfzorg voor je kind. Het leert namelijk dat voor zichzelf zorgen en tijd nemen om tot rust te komen ook echt belangrijk is.
Er zijn verschillende voordelen aan het toepassen van reflexologie bij je kleine schatten. Voetreflexologie bij kinderen wordt in elke fase anders ingezet.
Lees even mee..

Voetreflexologie bij baby’s en kleuters

Voetreflexologie is een techniek die kan toegepast worden vanaf de geboorte. Bij kleine baby’s wordt voetreflexologie toegepast om kleine kwaaltjes te verlichten en om kwaaltjes op een natuurlijke manier aan te pakken zonder te moeten naar medicatie grijpen.

Denk maar een buikrampjes, onrustig slapen, lange huilbuien, doorkomende tandjes, snotvallingen of een hoestje.
Het zijn allemaal symptomen of klachten van baby’s waarvoor voetreflexologie kan worden ingezet.
Een sessie bij kinderen duurt uiteraard veel korter bij kleine kinderen dan bij grotere kinderen of volwassenen.
Bij baby’s duurt een effectieve behandeling tussen de 5 en 15 minuten.

Ook peuters en kleuters kunnen veel baat hebben bij voetreflexologie, al zijn dit niet altijd de gemakkelijkste klantjes om te laten stilliggen om gemasseerd te worden 🙂 !
Maar ook hier kan reflexologie helpen om te kleine kwaaltjes aan te pakken.

Wil je weten hoe je zelf gemakkelijk reflexologie kan toepassen bij je baby of je kindje? Koop dan zeker het e-book: Het praktische handboekje voor babyreflexologie. Dit boekje leidt je door de basis van babyreflexologie en leert je de technieken en routines aan om zelf met je kindje te werken:

Voetreflexologie bij kinderen

Voetreflexologie bij kinderen

Hoe groter kinderen worden, hoe meer ze blootgesteld worden aan allerlei prikkels in hun dagelijkse leven. Het ene kind is hier al gevoeliger aan dan het andere. En elk kind probeert hier op zijn eigen manier mee om te gaan.
Naast het feit dat het belangrijk is dat kinderen de nodige slaap krijgen is het ook belangrijk dat ze in hun hoofdje tot rust kunnen komen. En hiervoor is reflexologie een goede manier om die rust te brengen.
Kinderen ontdekken hun lichaam, leren voelen wat er gebeurt met hun lijf wanneer drukpunten worden gestimuleerd en ze ervaren wat het betekend om echt te ontspannen.
Het grote voordeel is dat het kinderen weerbaarder maakt tegen alle indrukken die ze opdoen. Daarnaast geraken ze beter uitgerust, helpt het bijgevolg bij hun prestaties op school en leren ze van jongs af aan al dat voor zichzelf zorgen en laten zorgen belangrijk is.
Eigenlijk laat je hun hierdoor kennismaken met een levensstijl waar plaats is voor natuurlijke rust en ontspanning.

Reflexologie is daarbij nog eens extra geschikt voor kinderen die hooggevoelig zijn, ADD of ADHD hebben of andere problemen met concentratie bijvoorbeeld.

De sessies voetreflexologie bij kinderen duren gemiddeld een half uurtje.

Voetreflexologie bij tieners

Wanneer kinderen in de fase komen van tiener zijn, rond de leeftijd van 11 jaar, ondervinden ze allemaal lichamelijk veranderingen. Hun hormonen beginnen te werken, er gebeuren gekke dingen met hun lijf en ze zijn volop op zoek naar hun plaatsje in de maatschappij. Op school of bij vriendjes zoeken ze naar hun identiteit en ook thuis moeten ze hun eigen plaatsje vinden. Dat zorgt vaak voor onrust, veel gedachten die in hun hoofd rondmalen en vaak komen hier ook angsten aan bod.
Voetreflexologie voor kinderen kan hier een beetje bij ondersteunen om het leven van je opgroeiende tiener wat lichter te maken. En net zoals bij kinderen is het goede manier om aan je kind te leren dat het belangrijk is om voor zichzelf te zorgen.
Vanaf de leeftijd van 14 jaar krijgen tieners een volwaardige sessie van een uur om te ontspannen.

Heb je interesse in een sessie voetreflexologie voor je kind of ben je nieuwsgierig naar hoe voetreflexologie bij kinderen werkt? Neem dan zeker contact op via info@gezondheidspraktijk-de-brug.be of maak een afspraak online.

Tot binnenkort!
Marie-Hélène

.
gezond leven
10 Tips voor een Gezond Leven

Een gezond leven leiden is een doel dat veel mensen nastreven, maar het kan soms moeilijk zijn om te…

wat is mindset?
Wat is mindset?

Als we het hebben over persoonlijke groei, succes en prestaties, komt het concept van mindset of men…

succes mindset
Een succes mindset in 3 stappen.

Je staat aan het begin van de spannende reis om meer succesvol te worden in je leven. Deze reis is e…

Rust in je hoofd
Tips voor rust in je hoofd.

In een wereld die voortdurend draait op een razendsnelle snelheid en waarin prikkels nooit lijken te…