De helende werking van een sound healing

In deze blog deel ik graag met jullie mijn recente ervaring met Sound healing.
Net zoals iedereen die bij mij komt voor rust en ontspanning of om aan zichzelf te werken, doe ik dat zelf ook. En daarvoor maak ik regelmatig gebruik van andere therapieën, behandelingen of massages dan degene die ik zelf geef.
Deze keer heb ik gekozen voor een klank healing of een sound healing onder de deskundige ervaring van Astrid Deppe van Astrea Healing in Leuven.

Wat is sound healing?

Sound healing of klank healing is een energetische behandeling waarbij gebruik wordt gemaakt van allerlei instrumenten die klanken en geluiden produceren. Deze klanken hebben namelijk een helende werking op ons lichaam. Zowel fysiek als energetisch.

Want wat is klank eigenlijk? Klank is een trilling van lucht, een vibratie. En elke klank heeft zijn eigen toon of zijn eigen frequentie.

Wanneer deze frequentie tegen jouw lichaam botst dan ga je hierop reageren. Je lichaam gaat als het ware mee trillen met de klank.
En dat kan heel veel losmaken.

Een sound healing kan gebeuren rond een bepaald thema of vragen waarmee je zit, maar kan ook zo. Gaande weg ervaar je wel wat er naarboven komt.

Dat is waar ik deze keer voor koos.

Oplossen van innerlijke blokkades door klanken en geluid

Door de trilling van geluiden, de afstemming op de universele energie door Astrid werd er bij mij van alles in beweging gezet. Astrid vroeg mij om in mijn lichaam aan te geven waar ik spanning voelde en daar met mijn aandacht naartoe te gaan.
Vanuit haar verbinding met het universum, en door gebruik te maken van bijvoorbeeld stemvorken en klankschalen, die ze heel doelgericht bij mijn hart en keel brengt maakt ze heel wat los. Ik voel letterlijk meer ruimte ontstaan in mijn keel, mijn stem klink anders, zachter, en ik heb het gevoel alsof ik vrij kan ademen en spreken hierdoor.

Niet alleen fysiek maar ook emotioneel werkt dit door.
Want waar spanning zit in je lichaam zitten er ook diepere lagen.

Ik werd letterlijk ontroerd tijdens de sessie door wat er allemaal in mijn lichaam gebeurde.

De behandeling gebeurde op een speciale klankhealing tafel. Hierin zitten snaren verwerkt die ook klanken en geluid produceren. (Ik ben de naam hiervan even vergeten, dus Astrid, als je dit leest laat het mij maar weten 🙂 ) Als deze in beweging wordt gezet krijg je een hele massage van je lichaam, alleen maar door de geluiden. Wat een unieke ervaring. Dat trilt van aan mijn voeten tot het puntje van mijn hoofd.

Ik moet zeggen dat ik daar enorm blij van werd.

Wat is healing?

Voor sommigen is het aspect healing wat minder bekend, en in de toekomst zal ik hierover wat meer vertellen.

Voor nu is het belangrijk om te begrijpen dat healing betekent: Oude stukjes van onszelf verwerken, verdriet, trauma, emoties, donkere kantjes van onszelf. Durven loslaten en onszelf in het licht zetten.

Het gaat om emotionele healing en ook spirituele healing. Het brengt je dichter bij je kern en kijkt naar de vraag: Waarom ben ik hier? Wat kom ik hier doen of leren? en wie ben ik echt diep vanbinnen?

Astrid doet dit prachtig door de combinatie van klanken en muziek, afstemming op de universele energie en vanuit haar onvoorwaardelijke liefde die ze aan iedereen wil geven.

Het resultaat van een klankhealing?


Na de sessie was ik moe. Ik.. of mijn lichaam en mijn ziel hebben hard gewerkt tijdens de sessie, ondanks dat ik een heel uur lang stillag.
De uren na de sessie heb ik mij heel ontspannen gevoeld en had ik een diepe rust in mijzelf.

Ik heb weer wat lessen geleerd over hoe ik zelf ook meer kan gaan werken met mijn energie en rond healing. Dus hier gaan jullie al zeker meer over horen binnenkort.

Wil je meer weten? Neem dan zeker een kijkje op de website van Astrid: www.astreahealing.be

Tot binnenkort!
Marie-Hélène

voetzool met eelt op de bal van de voet
Emotionele betekenis van eelt op de voeten.

Als reflexologe zie ik regelmatig voeten met eelt. De meeste cliënten verontschuldigen zich dan dat …

man zit op de rand van zijn bed en houdt met zijn hand zijn hoofd vast.
Voetreflexologie inzetten bij psychosomatische klachten

Wat zijn psychosomatische klachten ? Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten waarvan de…

HSP en reflexologie
HSP (hooggevoeligheid) en voetreflexologie gaan perfect samen!

HSP’ers of Hooggevoelige mensen zijn meer dan anderen vatbaar voor felle prikkels zoals licht,…

.
1.389 Views