Wat is epsomzout en waarom is het gezond?

Ik wil je in deze blog graag laten kennismaken met de voordelen van epsomzout. Wat is epsomzout en waarom is het gezond?De waarde van natuurproducten wordt maar al te vaak onderschat dus zet ik deze keer epsomzout in de kijker. Lees maar mee.

Wat is epsomzout?

Epsomzout is een natuurlijk mineraal dat bestaat uit een combinatie van magnesium en zwavelsulfaat. Andere benamingen zijn onder andere bitterzout of magnesiumsulfaat.

Epsomzout is dus een andere vorm van magnesium waarvan je misschien al weet dat dit een zeer belangrijk mineraal is voor de cellulaire activiteit in je lichaam.
Het is een natuurlijk product dat gewonnen wordt uit stenen of gesteente en daarna vermalen wordt. Epsomzout is wateroplosbaar en daarom uitermate geschikt om toe te voegen aan een ligbad of een voetenbad.

Waarom is epsomzout zo gezond?

Zoals hierboven al is gezegd is magnesium, waaruit epsomzout voor een groot deel bestaat, belangrijk voor een goede werking van je cellen. Het zorgt ervoor dat je energielichaampjes in je cellen optimaal kunnen functioneren. Wanneer je hieraan een te kort hebt ben je vaker moe, meer vatbaar om ziek te worden en is je weerstand een pak minder dan normaal.

Maar epsomzout is niet alleen magnesium maar ook zwavel. En het is de combinatie van beiden die ervoor zorgt dat epsomzout ook ontgiften werkt. Een ideaal product op te gebruiken tijdens een detox.

Wanneer je epsomzout doet in je ligbad wordt dit heel snel opgenomen door de huid. Dat heeft als voordeel dat het gemakkelijk de gifstoffen uit heel je lichaam onttrekt.
Je gaat er als het ware van gloeien of zweten in je bad. Maar eigenlijk is het je lichaam die zich ontdoet van alle giftige stoffen die er niet in thuishoren.

Een voetenbad met epsomzout

1,5kg epsomzout

Naast ontgiften en voor energie zorgen is een bad met epsomzout ook goed om je spieren te ontspannen. Het heeft een heilzame werking op de verzuring in je spieren en gewrichten.
Na zo een epsombad neem je dan ook best de tijd om goed uit te rusten en te ontspannen om van een langdurige werking te genieten.

Aan een voetenbad voeg je ongeveer 100 gram epsomzout toe bij een watertemperatuur van 37 à 38 graden.

Aan een ligbad voeg je ongeveer 1kg epsomzout toe bij een watertemperatuur van 37 à 38 graden.


Na een 10 tal minuten in het water kan je eventueel je lichaam masseren met een luffaspons of zeespons voor een zachte massage.
Een bad met epsomzout duurt best 15 à 20 minuten. Langer is niet nodig omdat je lichaam al hard aan het werk is en je maar zoveel magnesium in een keer kunt opnemen.

Lees ook: Maak je eigen voetenbad in 4 stappen.

Je moe voelen na een epsomzout bad

Het kan goed zijn dat je na een epsomzoutbad heel moe bent. Dit is heel normaal omdat dit een heel intensieve werking heeft op je lichaam, in de positieve zin.
Dus neem tijd voor jezelf na zo een bad.

In functie van een detoxkuur neem je best om de 3 dagen een epsomzoutbad.
Anders volstaat 1 keer per maand.

Waar kan je epsomzout kopen?

Je kan epsomzout vinden bij verschillende gezondheidswinkels, ook online. Let steeds op dat je goede kwaliteit koopt. Je wilt toch echt het beste voor je lichaam.

Je vindt het ook in de webshop van Gezondheidspraktijk De Brug: Epsomzout (bitterzout) 1.5kg

De producten die ik aanbied in de webshop zijn grondig getest en zijn ook de producten die ik in mijn praktijk gebruik. Mocht je nog vragen hebben dan beantwoord ik ze met veel plezier.

Info@gezondheidspraktijk-de-brug.be

Tot binnenkort!

Marie-Hélène
Gezondheidscoach bij Gezondheidspraktijk De Brug

reishi capsules
5 voordelen van Reishi

Wat is Reishi? Reishi is een paddenstoel met medicinale eigenschappen die afkomstig is uit de tradit…

Positieve mindset

Een positieve mindset Een positieve mindset is een krachtig gegeven die ervoor zorgt dat je vooruit …

verticale reflexzones
Voetreflexologie Zones

Voetreflexologie zones De voetreflexologie zones zijn de “reflexzones” of drukpunten op …

vlierbessensiroop
Vlierbessensiroop: Recept

Vlierbessen zijn gezond want ze zijn een bom van vitaminen en ideaal om griep en verkoudheid te voor…

Zelf controle nemen over je gezondheid

Zelf controle nemen over je gezondheid De meeste klanten die hier in mijn praktijk terecht komen zij…

gezond zijn
Wat betekent gezond zijn?

Wat betekent gezond zijn voor jou? Als gezondheidscoach, gezondheidsbegeleider, naturopaat of welke …

.1.866 Views