Earthing is een natuurlijk anti-stressmiddel

Boek Je lichaam aarden

Earthing is een natuurlijk anti-stressmiddel

Op blote voeten lopen om te aarden

Soms zoeken we het veel te ver en ligt de meest voor de hand liggende oplossing vlak voor onze neus. Dat is bij aarden net zo. De meest eenvoudige manier om te aarden is om op blote voeten te lopen. Bijvoorbeeld in je achtertuin, op het strand, op het gras of waar dan ook buiten waar je het aangenaam vindt.

Iedereen weet dat je daarnaast ook het voordeel hebt van het wandelen en de beweging die je ermee hebt, maar ook de goede portie vitamine D die je opneemt terwijl je buiten bent.

Alleen maar voordeel!

De energie van de aarde is daarnaast ook dag en nacht aanwezig. Het kost geen geld en is dus gratis, je hoeft geen pilletje in te nemen of geen zalfje te smeren. Aarden is 100% natuurlijk. De aarde-energie is de meest basisvorm van energie, in zijn meest natuurlijke staat.

Een ware weldaad voor je lichaam en je gezondheid.

Wist je trouwens dat door zonder schoenen rond te lopen je ook verschillende acupunctuurpunten en zenuwreflexen op je voeten stimuleert? Wanneer je blootsvoets rondloopt, stimuleer je hierdoor het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Geleiden van energie

Om het meeste voordeel te halen uit aarding is het belangrijk dat er een goede geleiding is. Je hebt vast wel al gehoord dat sommige stoffen energie elektriciteit beter geleiden dan anderen. Denk maar aan rubber die geleiding tegenhoudt (schoenzolen misschien? ) of water dat net een hele goede geleider is.

Een goede geleiding door water is nog veel effectiever om te aarden, dus gras wanneer het nat is geleidt nog beter dan wanneer het droog is. En hoe meer mineralen er in het water zitten, hoe beter. Dus pootje baden in de zee is al helemaal aangewezen.

Wat werkt er niet? Blootsvoets lopen op asfalt bijvoorbeeld, dit geleid weinig of niet. Een vloer bedekt met hout of vinyl al evenmin. Of een tegelvloer met onnatuurlijke isolatie onder zal ook niet voor hetzelfde effect zorgen.

Het vraagt een beetje nadenk werk om terug naar de basis te gaan, omdat we zo gewoon zijn van altijd schoenen te dragen, ons te omgeven door niet-natuurlijke producten en veel binnenshuis te zijn. Maar eens je er mee weg bent is het een ware weldaad.

Anders aarden dan op blote voeten

Gelukkig kan je ook ander aarden dan enkel op blote voeten.
Denk maar eens aan je woning. Overal zitten stopcontacten die verbonden zijn in een netwerk. En in dit elektriciteitsnetwerk is, als alles goed is, aangesloten op een “aarding”. Dit is een soort beveiliging waarmee het teveel aan elektriciteit wordt afgevoerd naar de aarde. Het voorkomt overspanning, kortsluiting enz…

Ditzelfde principe wordt nu ook toegepast op een variatie aan producten die je binnenshuis kunt gebruiken wanneer je geen toegang hebt tot nat gras, duinen of de zee.

Deze producten worden via een aardingspen met de aarde verbonden of via het stopcontact in je woning.
Hierdoor krijgen ze hetzelfde herstellende vermogen als wanneer je op je blote voeten buiten loopt.

Welke producten zijn dat dan?

Afbeelding van Aarding.org

Bijvoorbeeld aardingsmatten. Een aardingsmatje geleidt op je bureau via je onderarmen of op de vloer via je voeten. Wanneer je huid hier rechtstreeks mee in contact komt ontstaat een natuurlijke geleiding. De matjes zijn gemaakt van natuurlijk rubber met een geleidende koolstof en is dan verbonden met een draad naar de aardingspen of het stopcontact.

Een andere optie zijn aardingslakens. Een zeer praktische toepassing van het aarden omdat je namelijk veel uren slaapt en er dus optimaal van kan profiteren. Geaard slapen is een ideale manier om oxiderende (dus negatieve) stress en ontstekingen in je lichaam te verminderen. Terwijl je lichaam zowieso herstelt tijdens de slaap ga je dit proces versnellen wanneer je geaard bent. Binnen een periode van enkele weken kan je al merkbare verschillen vaststellen.

Het assortiment eindigt hier gelukkig niet bij.
Zo bestaat er ook een aardingsslaapzak om mee te nemen op reis, aardingsdekens uit fleece voor in bed of op de sofa of elektrodes en lichaamsbandjes om heel lokaal te aarden.
Deze zijn ideaal voor sporters en atleten om te bekomen na een intensieve wedstrijd.

Ten slotte genieten ook dieren van de aarding. Je zult zien dat je hond of kat evengraag op een aardingsdekentjes of matje zal liggen als jijzelf!

Kortingscode aardingsproducten

Ben je geïnteresseerd in aardingsproducten of wil je meer weten? Kijk dan even op de website van Aarding.org . Zij zijn distributeur van kwaliteitsvolle aardingsproducten met goede garantie en een langere proefperiode.

Beslis je om een aardingsproduct te kopen?
Gebruik dan zeker deze kortingscode! AFCCV6 : Hierdoor krijg je 6% extra korting bovenop je aankoop!

Leuk toch?!

Veel aardingsplezier.
Marie-Hélène

Kippenbouillon
Recept: Verse Kippenbouillon

Er gaat niets boven een verse kippenbouillon bij griep, verkoudheden of wanneer je je ziek voelt.Kippenbouillon heeft namelijk genezende eigenschappen omwille van de gezonde vetten, proteinen en het b…

recept slasoep
Recept: Gezonde Slasoep

De lente is volop bezig en dan is het weer het seizoen van de verse groentjes in de tuin.Voor wie zelf een moestuin heeft is een van de gemakkelijkste groentjes om zelf te kweken de kropsla. Maar wist…

Reflexologie bij parkinson
Reflexologie als natuurlijke behandeling bij Parkinson

Parkinson is een aandoening die steeds vaker voorkomt. Tot op vandaag is de echte oorzaak nog niet gekend en spijtig genoeg is er ook nog geen remedie die deze nare ziekte helemaal kan stoppen of omke…

.
413 Views