Aarding als natuurlijk anti-stressmiddel

Boek Je lichaam aarden

Aarding, of Earthing in het Engels, is een natuurlijk anti-stressmiddel

Wat is aarden?

Aarden kennen we allemaal van ons elektriciteitsnet. Aarding word gebruikt om overspanning weg te laten stromen naar de aarde.
Ons lichaam heeft ook elektriciteit en elektromagnetische spanning. En wanneer die lading te hoog wordt moeten we deze ook weg krijgen.
Voor de meeste mensen is dat moeilijk want we zijn niet goed geaard.
Denk maar aan de hele dag binnenshuis zitten, schoenen met rubberen zolen dragen. Rubber houdt net de aarding tegen.
En dus kunnen we met dit teveel aan elektrische spanning in ons lijf nergens naartoe. Met als gevolg dat we hier ziek van kunnen worden.

Dus de oplossing ligt erin om ons te aarden.

Hoe kun je jezelf aarden?


De meest eenvoudige manier om te aarden is om op blote voeten te lopen. Bijvoorbeeld in je tuin, op het strand, op het gras of waar dan ook buiten waar je het aangenaam vindt.

Iedereen weet dat je daarnaast ook het voordeel hebt van het wandelen en de beweging die je ermee hebt, maar ook de goede portie vitamine D die je opneemt terwijl je buiten bent.


De energie van de aarde is daarnaast ook dag en nacht aanwezig. Het kost geen geld en is dus gratis, je hoeft geen pilletje in te nemen of geen zalfje te smeren. Aarden is 100% natuurlijk. De aarde-energie is de meest basisvorm van energie, in zijn meest natuurlijke staat.

Een ware weldaad voor je lichaam en je gezondheid.

Wist je trouwens dat door zonder schoenen rond te lopen je ook verschillende acupunctuurpunten en zenuwreflexen op je voeten stimuleert? Wanneer je blootsvoets rondloopt, stimuleer je hierdoor het zelfherstellend vermogen van je lichaam.

Geleiden van energie en spanning door te aarden

Om het meeste voordeel te halen uit aarding is het belangrijk dat er een goede geleiding is. Je hebt vast wel al gehoord dat sommige stoffen energie elektriciteit beter geleiden dan anderen. Denk maar aan rubber die geleiding tegenhoudt (schoenzolen misschien? ) of water dat net een hele goede geleider is.

Een goede geleiding door water is nog veel effectiever om te aarden, dus gras wanneer het nat is geleidt nog beter dan wanneer het droog is. En hoe meer mineralen er in het water zitten, hoe beter. Dus pootje baden in de zee is al helemaal aangewezen.

Wat werkt er niet? Blootsvoets lopen op asfalt bijvoorbeeld, dit geleid weinig of niet. Een vloer bedekt met hout of vinyl al evenmin. Of een tegelvloer met onnatuurlijke isolatie onder zal ook niet voor hetzelfde effect zorgen.

Het vraagt een beetje nadenk werk om terug naar de basis te gaan, omdat we zo gewoon zijn van altijd schoenen te dragen, ons te omgeven door niet-natuurlijke producten en veel binnenshuis te zijn. Maar eens je er mee weg bent is het een ware weldaad.

Anders aarden dan op blote voeten

Gelukkig kan je ook ander aarden dan enkel op blote voeten.
Denk maar eens aan je woning. Overal zitten stopcontacten die verbonden zijn in een netwerk. En in dit elektriciteitsnetwerk is, als alles goed is, aangesloten op een “aarding”. Dit is een soort beveiliging waarmee het teveel aan elektriciteit wordt afgevoerd naar de aarde. Het voorkomt overspanning, kortsluiting enz…

Ditzelfde principe wordt nu ook toegepast op een variatie aan producten die je binnenshuis kunt gebruiken wanneer je geen toegang hebt tot nat gras, duinen of de zee.

Deze producten worden via een aardingspen met de aarde verbonden of via het stopcontact in je woning.
Hierdoor krijgen ze hetzelfde herstellende vermogen als wanneer je op je blote voeten buiten loopt.

Welke producten zijn dat dan?

Afbeelding van Aarding.org

Bijvoorbeeld aardingsmatten. Een aardingsmatje geleidt op je bureau via je onderarmen of op de vloer via je voeten. Wanneer je huid hier rechtstreeks mee in contact komt ontstaat een natuurlijke geleiding. De matjes zijn gemaakt van natuurlijk rubber met een geleidende koolstof en is dan verbonden met een draad naar de aardingspen of het stopcontact.

Een andere optie zijn aardingslakens. Een zeer praktische toepassing van het aarden omdat je namelijk veel uren slaapt en er dus optimaal van kan profiteren. Geaard slapen is een ideale manier om oxiderende (dus negatieve) stress en ontstekingen in je lichaam te verminderen. Terwijl je lichaam zowieso herstelt tijdens de slaap ga je dit proces versnellen wanneer je geaard bent. Binnen een periode van enkele weken kan je al merkbare verschillen vaststellen.

Het assortiment eindigt hier gelukkig niet bij.
Zo bestaat er ook een aardingsslaapzak om mee te nemen op reis, aardingsdekens uit fleece voor in bed of op de sofa of elektrodes en lichaamsbandjes om heel lokaal te aarden.
Deze zijn ideaal voor sporters en atleten om te bekomen na een intensieve wedstrijd.

Ten slotte genieten ook dieren van de aarding. Je zult zien dat je hond of kat evengraag op een aardingsdekentjes of matje zal liggen als jijzelf!

Korting op aardingsproducten

Ben je geïnteresseerd in aardingsproducten of wil je meer weten? Kijk dan even op de website van Aarding.org . Zij zijn distributeur van kwaliteitsvolle aardingsproducten met goede garantie en een langere proefperiode.

Via bovenstaande link krijg je een extra korting van 6% korting op je aankoop.

Veel aardingsplezier.
Marie-Hélène

.
gezond leven
10 Tips voor een Gezond Leven

Een gezond leven leiden is een doel dat veel mensen nastreven, maar het kan soms moeilijk zijn om te…

wat is mindset?
Wat is mindset?

Als we het hebben over persoonlijke groei, succes en prestaties, komt het concept van mindset of men…

succes mindset
Een succes mindset in 3 stappen.

Je staat aan het begin van de spannende reis om meer succesvol te worden in je leven. Deze reis is e…

Rust in je hoofd
Tips voor rust in je hoofd.

In een wereld die voortdurend draait op een razendsnelle snelheid en waarin prikkels nooit lijken te…

1.436 Views