Hoe moet je een oogkussen gebruiken?

Oogkussen met lavendel lichtblauw

Een oogkussen vind je in veel ontspannings- of cadeaupaketten terug. Maar weet je ook hoe je een oogkussen moet gebruiken?
Eerst moet je weten hoe een oogkussen werkt. Daarna heb je er zoveel meer geniet van.

Hoe werkt een oogkussen?

Een oogkussentje heeft een heel eenvoudige werking. Deze werkt in 3 stappen.

1. Je blokkeert het licht naar je ogen. Hierdoor vertel je je lichaam dat het tijd is om tot rust te komen. Om dat slaaphormoon “melatonine” aan te maken. Hierdoor wordt je automatisch meer moe en ontspannen.

2. De lavendel waarmee het kussen gevuld is heeft een ontspannend werking. De etherische olie die vrijkomt door het gebruik van het kussentje komt vrij in de lucht, die adem je dan in en dat triggert opnieuw je lichaam om te ontspannen.

3. Je neemt tijd voor jezelf. Een oogkussen kan je alleen gebruiken wanneer je stil ligt. Dat wil zeggen dat wanneer je het oogkussentje gebruik, je automatisch een rustmoment inbouwt.

Hoe gebruik je een oogkussen?

Wanneer je een oogkussen wilt gebruiken, maak er dan een echt ritueel van.
Want namelijk, op het moment dat je kiest voor een oogkussentje, kies je om tijd te nemen voor jezelf.

Dus zorg ervoor dat je ook echt deze tijd neemt!

Er bestaat geen richtlijn over hoe lang je een oogkussen best gebruikt. En dat maakt niet uit. Wat wel belangrijk is is dat je deze tijd exclusief voor jezelf houdt. Dat kan een kwartiertje zijn of een half uur. Alles is goed! Zolang het echt voor jezelf is.

Een oogkussen-ritueel in 5 stappen:

  1. Kies een moment voor jezelf waarop je niet gestoord wordt.
  2. Ga rustig liggen in je bed, zetel of zelfs een yogamatje en zorgt dat je lekker warm hebt. Vermijdt kledij die spant of knelt.
  3. Leg het oogkussen op je ogen en doet je ogen dicht
  4. Adem dan een aantal keren rustig in en uit. Een aantal tellen in, even wachten en vervolgens rustig uitademen.
    Niet te diep, vooral rustig.
  5. En geef jezelf toestemming om te ontspannen. Het is ‘ok’ om even alles los te laten op dit moment en tijd te nemen voor jezelf. Je mag deze keer echt ontspannen. Lukt het niet? Zeg echt letterlijk tegen jezelf dat het oké is.. je bent alleen dus niemand zal het gek vinden, misschien alleen jij.

Als extraatje kan je misschien wat zachte muziek opzetten ondertussen of wat etherische olie laten verdampen om helemaal tot rust te komen.

Wanneer je nog op zoek bent naar een leuk en mooi oogkussentje kan je zeker terecht bij mij in de praktijk of koop een oogkussen in de webshop.

Ik wens je alvast veel ontspanning toe.

Marie-Hélène

gezond zijn
Wat betekent gezond zijn?

Wat betekent gezond zijn voor jou? Als gezondheidscoach, gezondheidsbegeleider, naturopaat of welke titel het dan ook moge zijn, krijg ik namelijk heel vaak te horen dat gezondheid en gezond zijn gaat…

Magnesium Badkristallen 1kg
Hoeveel magnesium mag je in een voetenbad doen?

De hoeveelheid magnesium die je in een voetenbad doet hangt af van de soort magnesium die je gebruikt. Je kan kiezen voor zuivere magnesiumkristallen of magnesiumvlokken zonder toevoegingen. Dus magne…

wat na een burn-out?
Wat na een burn-out?

Wat moet je doen als er bij jou een burn-out is vastgesteld? Of als je huisarts je een maand rust heeft voorgeschreven? Ik zie in de praktijk heel veel mensen die last hebben van stress en burn-out&#8…

214 Views