De Roos van Venus

de roos van venusRegelmatig vragen mensen mij waarvoor het logo van mijn gezondheidspraktijk voor staat.
In dit artikel leg ik het je graag uit. Zoals je in de titel al kan lezen is dit symbool “De Roos van Venus”.

Astronomie: Tussen sterren en planeten.

Tussen sterren en planeten ligt de aarde. Hier wonen wij. Wij wonen in een stelsel dat beweegt rond de zon. In dit stelsel liggen ook andere planeten. Waaronder ook Venus.

Het logo, dat lijkt op een bloem, is de weg die Venus aflegt tijdens haar reis rond de zon.
Wanneer je die reis in kaart brengt ontstaat er een prachtig symbool dat de naam “De Roos van Venus” meekrijgt.

De symboliek van de roos van Venus.

Een roos is een bloem van Venus. En elk bloemblaadje van deze roos heeft een andere betekenis. Elke betekenis vult de vorige en de volgende aan en ze versterken elkaar.

Venus symboliseert onze fundamentele waarden. Vooral wat voor ons als individu belangrijk is.

Het eerste blad van de bloem staat voor hoe we onszelf waarderen als individu. Deze zelfwaarde vormt de basis voor een leven dat vol betekenis zit en waardevol is. Venus spiegelt hoe we ons binnenin voelen. Hoe harmonieus we zijn en hoe stralend we ons voelen.

Het tweede blad van de roos van Venus staat voor harmonie en balans in onszelf en in ons leven. Balans die we leren ontdekken door het leven zelf. Door conflicten die we tegenkomen, door situaties, door moeilijkheden leren we ons innerlijk evenwicht vinden. We groeien en bouwen aan relaties waarin we de noden van iedereen meenemen.

Het volgende bloemblaadje brengt de ervaring van vrouwelijke energie. Het zorgt ervoor dat je hart langzaam aan opent. Het brengt je in verbinding met je gevoel. Het lijkt wel je emotionele hartslag. De zachte rondingen van het derde blad vormen de kern van je ziel.


Zachtheid, schoonheid, compassie, gevoeligheid,.. het zijn allemaal positieve uitdrukkingen van de vrouwelijke energie. Het tegengewicht van het mannelijke denken. Het gaat over gevoel.
Venus staat voor spiritueel bewustzijn en is een “Yin” planeet met een zachte, passieve energie. Ze is ontvankelijk en brengt je tact en subtiele invloeden in plaats van harde overtuigingen.

Venus staat voor “inner work”.

Zo vanbinnen, zo vanbuiten… Het is eigenlijk een dualiteit. Wil je iets zien in de wereld rondom jou dan is het belangrijk dat je het eerst vanbinnen in jezelf ervaart. Denk aan vrede, harmonie, in balans zijn..

Het vierde bloemblaadje staat voor kosmische aantrekkingskracht en de uitdrukking van schoonheid. De mythologie vertelt ons dat overal waar Venus kwam, er bloemen groeiden.
De wereld spiegelde dus de innerlijke schoonheid van Venus.
Dus wil je ook die schoonheid in je leven ervaren dan is het belangrijk dat je innerlijke schoonheid je ideaal beeld evenaart.

Door de unieke weg die Venus langs de zon reist, en doordat we haar kennen als de ochtend of avond ster, kan je Venus “ de andere zon” noemen. Ze schijnt haar licht vanuit haar spirituele hart neer op aarde en brengt ze in een hogere trilling van schoonheid.

Tenslotte het vijfde blad van Venus. Dit is vaak geassocieerd met het hart en het denken van het hart. Ze gaat over hogere spiritualiteit en ontwikkeling. Je hartchakra is dus verbonden met Venus.

Venus staat in haar ultieme zijn dus voor het bereiken van harmonie tussen je hoofd en je hart, tussen wat vanbinnen leeft en hoe je leven eruit ziet.
Wanneer je dat evenwicht bereikt dan kan je de eenheid ontdekken.  Dan ontstaat er creatieve expressie, ware liefde en intieme relaties.
Iedereen is verbonden met elkaar als we die harmonie toelaten in ons zijn.

Elk bloemblaadje heeft zijn eigen betekenis maar geen kan zonder het andere.
In haar meest heilige vorm staat Venus voor het ontwaken van je innerlijke en spirituele ziel.
Zij is degene die je transformatie brengt op zielsniveau. Dit je innerlijk evenwicht brengt zodat het kan manifesteren in je buitenwereld.
De roos van Venus symboliseert compassie, zelfliefde, innerlijke harmonie en vooral groei in je spirituele bewustzijn.


Daarom is de roos van Venus een belangrijk symbool voor mij.

In mijn gezondheidspraktijk wordt er hard gewerkt aan innerlijke groei, zielsbewustzijn, ontdekken wat je voelt en wat er in je hart omgaat. Steeds op een zachte manier. Je komt naar hier om te groeien als mens en om meer harmonie te ervaren.

Dat is ook de weg die ik zelf heb gewandeld en waar ik je op mag meenemen.

Ik hou niet van zweverige spiritualiteit maar wel beide voeten op de grond. Want we leven tenslotte hier op aarde en het is hier dat je aan jezelf mag werken. In het licht van Venus.

Veel liefs,
Marie-Hélène 

.
983 Views