
Er gaat niets boven een verse kippenbouillon bij griep, verkoudheden of wanneer je je ziek voelt.
Kippenbouillon heeft namelijk genezende eigenschappen omwille van de gezonde vetten, proteinen en het bevat nog eens heel veel mineralen die helpen om je immuunsysteem te versterken.
Weet je niet hoe je zelf gemakkelijk kippenbouillon kan maken?
Hieronder vind je het recept!
Ingrediënten:
1 (Biologische) Soepkip
1 Ajuin
1 Grote wortel
1 Preistengel (preiwit)
Laurierblad
Peperbolletjes
Roomboter
Keltisch Zeezout
Keukenazijn
2L water
Bereiding:
1. Pel de ajuin en snij in 4 stukken.
2. Schil de wortel en snij in grove stukken.
3. Was de prei en snij ook deze in grove stukken.
4. Smelt een grote klont boter in een grote pan, zonder te bruinen.
5. Voeg de ajuin toe en laat deze glazig stoven.
6. Voeg vervolgens de stukken wortel toe en laat even meestoven (enkele minuten).
7. Voeg de prei toe en laat ook deze enkele minuten meestoven.
8. Leg de biologische soepkip bovenop de groenten. (Dit mag de hele kip zijn of je kan ze in stukken snijden) .
9. Voeg water toe tot de kip helemaal onder water staat en breng aan de kook.
10. Wanneer het water kookt breng je de temperatuur naar omlaag tot de soep suddert.
11. Voeg dan een ruime hoeveelheid keltisch zeezout toe, een halve hand peperbolletjes en een laurierblad toe.
12. Tenslotte voeg je een scheut keukenazijn toe aan je water (+- 3 eetlepels) om de mineralen goed uit de kip te kunnen onttrekken.
13. Zet het deksel op de pan en laat de soep minstens 2uur trekken op een laag vuur (moet sudderen)
14. Na minstens 2u (mag ook langer als je tijd hebt) haal je de pan van het vuur.
15. Je haalt de grootste stukken kip uit de pan en legt ze op een bord zodat je het kippenvlees nog kunt gebruiken achteraf.
16. Giet de soep af door een vergiet of zeef om alle groenten en kippenrestjes eruit te halen.
Het is belangrijk dat je het vet wel zoveel mogelijk behoudt omdat ook daar waardevolle mineralen inzitten. Dit kan je eventueel op voorhand afscheppen met een schuimspaan.
17. Indien nodig kan je nu de kippenbouillon afkruiden met wat peper en zout.
Kippenbouillon kan je gemakkelijk invriezen en later gebruiken als soep of voor vol-au-vent.
Kook wat verse fijngesneden groentjes mee in je kippenbouillon en je hebt een heerlijke en gezonde groentesoep.
Eet smakelijk!
Echte boter of Margarine? Wat verkies jij?
Gebruik jij nog echte boter om te bakken en braden of kies je meestal voor margarine?Het aanbod vand…
Hypoglycemie, de voorbode van diabetes.
Wanneer je hypoglycemie hebt is je bloedsuikerspiegel te laag. Dit betekent dat er teveel variatie z…
Welke suiker is gezond en welke niet?
Je eet elke dag suiker. Of je het wilt of niet. Maar welke suiker is nu gezond? Ontdek hoeveel suike…
Van burn-out naar succesverhaal
In dit artikel wil ik je graag mijn persoonlijk verhaal vertellen hoe ik van een burn-out naar een s…