Recept: Verse Kippenbouillon

Kippenbouillon

Er gaat niets boven een verse kippenbouillon bij griep, verkoudheden of wanneer je je ziek voelt.
Kippenbouillon heeft namelijk genezende eigenschappen omwille van de gezonde vetten, proteinen en het bevat nog eens heel veel mineralen die helpen om je immuunsysteem te versterken.

Weet je niet hoe je zelf gemakkelijk kippenbouillon kan maken?

Hieronder vind je het recept!

Ingrediënten:

1 (Biologische) Soepkip
1 Ajuin
1 Grote wortel
1 Preistengel (preiwit)
Laurierblad
Peperbolletjes
Roomboter
Keltisch Zeezout
Keukenazijn
2L water

Bereiding:

1. Pel de ajuin en snij in 4 stukken.
2. Schil de wortel en snij in grove stukken.
3. Was de prei en snij ook deze in grove stukken.
4. Smelt een grote klont boter in een grote pan, zonder te bruinen.
5. Voeg de ajuin toe en laat deze glazig stoven.
6. Voeg vervolgens de stukken wortel toe en laat even meestoven (enkele minuten).
7. Voeg de prei toe en laat ook deze enkele minuten meestoven.
8. Leg de biologische soepkip bovenop de groenten. (Dit mag de hele kip zijn of je kan ze in stukken snijden) .
9. Voeg water toe tot de kip helemaal onder water staat en breng aan de kook.
10. Wanneer het water kookt breng je de temperatuur naar omlaag tot de soep suddert.
11. Voeg dan een ruime hoeveelheid keltisch zeezout toe, een halve hand peperbolletjes en een laurierblad toe.
12. Tenslotte voeg je een scheut keukenazijn toe aan je water (+- 3 eetlepels) om de mineralen goed uit de kip te kunnen onttrekken.
13. Zet het deksel op de pan en laat de soep minstens 2uur trekken op een laag vuur (moet sudderen)
14. Na minstens 2u (mag ook langer als je tijd hebt) haal je de pan van het vuur.
15. Je haalt de grootste stukken kip uit de pan en legt ze op een bord zodat je het kippenvlees nog kunt gebruiken achteraf.
16. Giet de soep af door een vergiet of zeef om alle groenten en kippenrestjes eruit te halen.
Het is belangrijk dat je het vet wel zoveel mogelijk behoudt omdat ook daar waardevolle mineralen inzitten. Dit kan je eventueel op voorhand afscheppen met een schuimspaan.
17. Indien nodig kan je nu de kippenbouillon afkruiden met wat peper en zout.

Kippenbouillon kan je gemakkelijk invriezen en later gebruiken als soep of voor vol-au-vent.
Kook wat verse fijngesneden groentjes mee in je kippenbouillon en je hebt een heerlijke en gezonde groentesoep.

Eet smakelijk!

.
gezond zijn
Wat betekent gezond zijn?

Wat betekent gezond zijn voor jou? Als gezondheidscoach, gezondheidsbegeleider, naturopaat of welke titel het dan ook moge zijn, krijg ik namelijk heel vaak te horen dat gezondheid en gezond zijn gaat…

Magnesium Badkristallen 1kg
Hoeveel magnesium mag je in een voetenbad doen?

De hoeveelheid magnesium die je in een voetenbad doet hangt af van de soort magnesium die je gebruikt. Je kan kiezen voor zuivere magnesiumkristallen of magnesiumvlokken zonder toevoegingen. Dus magne…

wat na een burn-out?
Wat na een burn-out?

Wat moet je doen als er bij jou een burn-out is vastgesteld? Of als je huisarts je een maand rust heeft voorgeschreven? Ik zie in de praktijk heel veel mensen die last hebben van stress en burn-out&#8…

arnica bloem
Gebruik arnica zalf tegen blauwe plekken

Iedereen die kinderen heeft zal ongetwijfeld te maken hebben met blauwe plekken, builen, pijntjes, enz.. Je kunt over over het algemeen niet veel aan doen behalve laten genezen maar de natuur kan zoal…

153 Views

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *