Recept: Verse Kippenbouillon

Kippenbouillon

Er gaat niets boven een verse kippenbouillon bij griep, verkoudheden of wanneer je je ziek voelt.
Kippenbouillon heeft namelijk genezende eigenschappen omwille van de gezonde vetten, proteinen en het bevat nog eens heel veel mineralen die helpen om je immuunsysteem te versterken.

Weet je niet hoe je zelf gemakkelijk kippenbouillon kan maken?

Hieronder vind je het recept!

Ingrediënten:

1 (Biologische) Soepkip
1 Ajuin
1 Grote wortel
1 Preistengel (preiwit)
Laurierblad
Peperbolletjes
Roomboter
Keltisch Zeezout
Keukenazijn
2L water

Bereiding:

1. Pel de ajuin en snij in 4 stukken.
2. Schil de wortel en snij in grove stukken.
3. Was de prei en snij ook deze in grove stukken.
4. Smelt een grote klont boter in een grote pan, zonder te bruinen.
5. Voeg de ajuin toe en laat deze glazig stoven.
6. Voeg vervolgens de stukken wortel toe en laat even meestoven (enkele minuten).
7. Voeg de prei toe en laat ook deze enkele minuten meestoven.
8. Leg de biologische soepkip bovenop de groenten. (Dit mag de hele kip zijn of je kan ze in stukken snijden) .
9. Voeg water toe tot de kip helemaal onder water staat en breng aan de kook.
10. Wanneer het water kookt breng je de temperatuur naar omlaag tot de soep suddert.
11. Voeg dan een ruime hoeveelheid keltisch zeezout toe, een halve hand peperbolletjes en een laurierblad toe.
12. Tenslotte voeg je een scheut keukenazijn toe aan je water (+- 3 eetlepels) om de mineralen goed uit de kip te kunnen onttrekken.
13. Zet het deksel op de pan en laat de soep minstens 2uur trekken op een laag vuur (moet sudderen)
14. Na minstens 2u (mag ook langer als je tijd hebt) haal je de pan van het vuur.
15. Je haalt de grootste stukken kip uit de pan en legt ze op een bord zodat je het kippenvlees nog kunt gebruiken achteraf.
16. Giet de soep af door een vergiet of zeef om alle groenten en kippenrestjes eruit te halen.
Het is belangrijk dat je het vet wel zoveel mogelijk behoudt omdat ook daar waardevolle mineralen inzitten. Dit kan je eventueel op voorhand afscheppen met een schuimspaan.
17. Indien nodig kan je nu de kippenbouillon afkruiden met wat peper en zout.

Kippenbouillon kan je gemakkelijk invriezen en later gebruiken als soep of voor vol-au-vent.
Kook wat verse fijngesneden groentjes mee in je kippenbouillon en je hebt een heerlijke en gezonde groentesoep.

Eet smakelijk!

.
gezond leven
10 Tips voor een Gezond Leven

Een gezond leven leiden is een doel dat veel mensen nastreven, maar het kan soms moeilijk zijn om te…

wat is mindset?
Wat is mindset?

Als we het hebben over persoonlijke groei, succes en prestaties, komt het concept van mindset of men…

succes mindset
Een succes mindset in 3 stappen.

Je staat aan het begin van de spannende reis om meer succesvol te worden in je leven. Deze reis is e…

Rust in je hoofd
Tips voor rust in je hoofd.

In een wereld die voortdurend draait op een razendsnelle snelheid en waarin prikkels nooit lijken te…

539 Views

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *