Recept: Verse Kippenbouillon

Kippenbouillon

Er gaat niets boven een verse kippenbouillon bij griep, verkoudheden of wanneer je je ziek voelt.
Kippenbouillon heeft namelijk genezende eigenschappen omwille van de gezonde vetten, proteinen en het bevat nog eens heel veel mineralen die helpen om je immuunsysteem te versterken.

Weet je niet hoe je zelf gemakkelijk kippenbouillon kan maken?

Hieronder vind je het recept!

Ingrediënten:

1 (Biologische) Soepkip
1 Ajuin
1 Grote wortel
1 Preistengel (preiwit)
Laurierblad
Peperbolletjes
Roomboter
Keltisch Zeezout
Keukenazijn
2L water

Bereiding:

1. Pel de ajuin en snij in 4 stukken.
2. Schil de wortel en snij in grove stukken.
3. Was de prei en snij ook deze in grove stukken.
4. Smelt een grote klont boter in een grote pan, zonder te bruinen.
5. Voeg de ajuin toe en laat deze glazig stoven.
6. Voeg vervolgens de stukken wortel toe en laat even meestoven (enkele minuten).
7. Voeg de prei toe en laat ook deze enkele minuten meestoven.
8. Leg de biologische soepkip bovenop de groenten. (Dit mag de hele kip zijn of je kan ze in stukken snijden) .
9. Voeg water toe tot de kip helemaal onder water staat en breng aan de kook.
10. Wanneer het water kookt breng je de temperatuur naar omlaag tot de soep suddert.
11. Voeg dan een ruime hoeveelheid keltisch zeezout toe, een halve hand peperbolletjes en een laurierblad toe.
12. Tenslotte voeg je een scheut keukenazijn toe aan je water (+- 3 eetlepels) om de mineralen goed uit de kip te kunnen onttrekken.
13. Zet het deksel op de pan en laat de soep minstens 2uur trekken op een laag vuur (moet sudderen)
14. Na minstens 2u (mag ook langer als je tijd hebt) haal je de pan van het vuur.
15. Je haalt de grootste stukken kip uit de pan en legt ze op een bord zodat je het kippenvlees nog kunt gebruiken achteraf.
16. Giet de soep af door een vergiet of zeef om alle groenten en kippenrestjes eruit te halen.
Het is belangrijk dat je het vet wel zoveel mogelijk behoudt omdat ook daar waardevolle mineralen inzitten. Dit kan je eventueel op voorhand afscheppen met een schuimspaan.
17. Indien nodig kan je nu de kippenbouillon afkruiden met wat peper en zout.

Kippenbouillon kan je gemakkelijk invriezen en later gebruiken als soep of voor vol-au-vent.
Kook wat verse fijngesneden groentjes mee in je kippenbouillon en je hebt een heerlijke en gezonde groentesoep.

Eet smakelijk!

.
voetzool met eelt op de bal van de voet
Emotionele betekenis van eelt op de voeten.

Als reflexologe zie ik regelmatig voeten met eelt. De meeste cliënten verontschuldigen zich dan dat …

afbeelding van een milt
De milt, de emotionele en spirituele betekenis

De milt, een klein orgaantje in je lichaam dat zowel op fysiek als emotioneel en spiritueel vlak een…

man zit op de rand van zijn bed en houdt met zijn hand zijn hoofd vast.
Voetreflexologie inzetten bij psychosomatische klachten

Wat zijn psychosomatische klachten ? Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten waarvan de…

HSP en reflexologie
HSP (hooggevoeligheid) en voetreflexologie gaan perfect samen!

HSP’ers of Hooggevoelige mensen zijn meer dan anderen vatbaar voor felle prikkels zoals licht,…

587 Views

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *