Recept: Gezonde Slasoep

recept slasoep

De lente is volop bezig en dan is het weer het seizoen van de verse groentjes in de tuin.
Voor wie zelf een moestuin heeft is een van de gemakkelijkste groentjes om zelf te kweken de kropsla.

Maar wist je dat je van deze kropsla ook heerlijke en gezonde soep kan maken?

Ook bij kinderen is deze slasoep een groot succes!

Aantal personen: 4
Duurtijd om te maken: 30 minuten

Ingrediënten:

1 kropsla
1 grote ajuin
1 courgette
1L (Biologische) Kippenbouillon
Boter
Keltisch zeezout
Peper

Bereiding:

  1. Was de sla grondig en snij ze in grote stukken
  2. Pel de ajuin en snijd ze in stukken (geen te kleine stukken)
  3. Was de courgette, verwijder eventueel de schil, en haal de pitjes eruit.
  4. Smelt de boter en stoof de ajuin tot deze glazig is.
  5. Voeg daarna de courgette toe en laat ze mee stoven gedurende enkele minuten.
    (Let op als je ingevroren courgette gebruikt, voeg deze dan pas toe na de sla)
  6. Voeg vervolgens de sla toe en laat ze slinken.
  7. Daarna voeg je de kippenbouillon toe tot alle groenten net onder water staan.
  8. Breng de soep aan de kook en laat daarna 20 min verder sudderen op een laag vuur. (Zonder deksel om de groene kleur te bewaren!)
  9. Mix de soep en voeg, indien nodig, water toe om een mooie vloeibare soep te krijgen (sla soep wil je liever niet te dik hebben).
  10. Kruid je slasoep af met Keltisch zeezout en wat gemalen peper.

Nog enkele tips:
– Gebruik bij voorkeur echte boter in plaats van plantaardige boter om je groentjes te stoven .
– Kies voor biologische groenten of kweek ze zelf in je serre of moestuin
– Gebruik Keltisch zeezout in plaats van gewoon keukenzout. Het zit namelijk boordevol mineralen en is veel gezonder dan geraffineerd keukenzout.
– Kies voor zelfgemaakte kippenbouillon of los biologisch bouillonpoeder op in water voor een eerlijke kippenbouillon.

Smakelijk eten!

859 Views

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *