Recept: WUPS soep – eenvoudige groentensoep maken

Soepen zijn een eenvoudige manier een een hele lading aan vitaminen, vezels en voedingsstoffen binnen te krijgen via je voeding. En soep maken en dan nog eens heel eenvoudig om te doen en vraag niet veel tijd.

Een van de meest eenvoudige soepen heb ik van mijn mama geleerd.
Het is WUPS soep: Wortel, ui, prei en selder.

Aantal personen: 4
Duurtijd om te maken: 30 minuten (10min voorbereiding + 20min kooktijd)

Eenvoudige groentensoep

Ingrediënten:

2 grote wortels
1 grote uit
2 stengels witte selder (bleekselderij)
2 prei’s
boter
2 liter water
Kippenbouillonpoeder (1 eetlepel poeder of 1 blokje)
Natuurlijk zeezout en peper

Bereiding:

  1. Pel de ajuin en snijd ze in stukken.
  2. Schil de wortels en snij in dunne schijfjes (dit verminderd de kooktijd)
  3. Was de selder grondig en snij de stengels in stukken van 1 à2 cm, je mag ook het blad mee fijnsnijden en gebruiken.
  4. Was de prei en snij in stukjes (zowel het preiwit als wat groen, maar niet het bovenste bladerige gedeelte)
  5. Smelt een goede klont boter in een ruime kookpot en stoof de ajuin tot deze glazig is.
  6. Voeg daarna de wortels toe en laat ze even meestoven.
  7. Voeg vervolgens de stukken selder toe en laat ook deze een minuutje meestoven.
  8. Tenslotte doe je hetzelfde met de prei , laat ze meestoven gedurende enkele minuten zodat alle smaken goed vrijkomen.
  9. Daarna voeg je het water en kippenbouillonpoeder toe zodat alle groenten net onder water staan.
  10. Breng de soep aan de kook en laat daarna 20 min verder sudderen op een gemiddeld tot laag vuur met het deksel op de pot (hierdoor vervliegt de smaak en de vitamientjes minder)
  11. Mix de soep en voeg, indien nodig, water toe om een mooie vloeibare soep te krijgen.
  12. Kruid je soep af met Keltisch zeezout en wat gemalen peper.

Nog enkele tips:
– Gebruik bij voorkeur echte boter in plaats van plantaardige boter om je groentjes te stoven .
– Kies voor biologische groenten of kweek ze zelf in je serre of moestuin
– Gebruik Keltisch zeezout in plaats van gewoon keukenzout. Het zit namelijk boordevol mineralen en is veel gezonder dan geraffineerd keukenzout.
– Maak een dubbele portie zodat je ze kan invriezen. Dat bespaart je veel tijd en werkt achteraf!
– Wil je een dikkere soep? Voeg dan een kleine geschilde aardappel toe aan je soep, het zetmeel zorgt voor een dikkere binding.

Eet smakelijk!
Marie-Hélène

.
reishi capsules
5 voordelen van Reishi

Wat is Reishi? Reishi is een paddenstoel met medicinale eigenschappen die afkomstig is uit de tradit…

Positieve mindset

Een positieve mindset Een positieve mindset is een krachtig gegeven die ervoor zorgt dat je vooruit …

verticale reflexzones
Voetreflexologie Zones

Voetreflexologie zones De voetreflexologie zones zijn de “reflexzones” of drukpunten op …

vlierbessensiroop
Vlierbessensiroop: Recept

Vlierbessen zijn gezond want ze zijn een bom van vitaminen en ideaal om griep en verkoudheid te voor…

243 Views