Voetreflexologie tijdens je zwangerschap

Voetreflexologie kan worden ingezet vanaf het moment dat je wilt zwanger worden tot dat je moet bevallen en zelfs daarna. Voetreflexologie tijdens je zwangerschap zorgt namelijk voor een aangename ondersteuning om klachten en kwaaltjes van je zwangerschap te verlichten.

Denk maar aan ochtendmisselijkheid, bandenpijn, bekkeninstabiliteit, slapeloosheid, brandend maagzuur enzovoort.

Waarom is voetreflexologie goed tijdens je zwangerschap?

Zwangerschap

Voetreflexologie is een zachte en aangename drukpunt massage van je voeten om even tot rust te komen en voor jezelf en je baby’tje te zorgen.
Je voeten krijgen namelijk heel wat extra gewicht te verdragen tijdens je zwangerschap en kunnen dus wat ontspanning gebruiken.

Het is geen lichaamsmassage waarbij je lang op je rug of je zij hoeft te liggen maar heeft wel hetzelfde ontspannende effect.

Je kan je kleren aanhouden tijdens de voetreflexologie.

De behandeling zelf is compleet pijnloos en bedoeld om zoveel mogelijk comfort te bieden zodat je meer kan genieten van je zwangerschap.

In een ideale wereld heb je elke week een keer voetreflexologie tijdens je zwangerschap.

Helaas is dat voor veel mensen niet zo gemakkelijk.

Er wordt wel geadviseerd om minstens 1x per maand een sessie voetreflexologie te laten doen voor een optimaal resultaat.

Voetreflex massage voor een vlotte bevalling

Naar het einde van de zwangerschap toe kan voetreflexologie ingezet worden voor onder meer een vlotte bevalling, om je bevalling op te wekken wanneer je over tijd gaat, bij stuitligging om op een natuurlijke manier je kindje te helpen draaien ( rond 34 weken ongeveer) of zelfs bij trage weeën.

Ook na je bevalling zorgt voetreflex ervoor dat je weer op je effen komt. Het helpt je door die eerste weken van mama zijn en ondersteunt je hormonen die terug in evenwicht moeten komen.

Hoelang duurt een sessie voetreflexologie?

Een sessie voetreflexologie tijdens de zwangerschap duurt 45 minuten.
Een eerste sessie duurt wat langer omdat er een intakegesprek wordt gevoerd.

Wat zijn de contra-indicaties voor voetreflexologie tijdens je zwangerschap?

Je mag geen voetreflexologie krijgen wanneer je een van onderstaande aandoeningen hebt:

Een diep-veneuze trombose
Een hoog-risico zwangerschap
Pre-Eclampsie

Meer weten? Neem contact of maak een afspraak via de website!

.
gezond zijn
Wat betekent gezond zijn?

Wat betekent gezond zijn voor jou? Als gezondheidscoach, gezondheidsbegeleider, naturopaat of welke titel het dan ook moge zijn, krijg ik namelijk heel vaak te horen dat gezondheid en gezond zijn gaat…

Magnesium Badkristallen 1kg
Hoeveel magnesium mag je in een voetenbad doen?

De hoeveelheid magnesium die je in een voetenbad doet hangt af van de soort magnesium die je gebruikt. Je kan kiezen voor zuivere magnesiumkristallen of magnesiumvlokken zonder toevoegingen. Dus magne…

wat na een burn-out?
Wat na een burn-out?

Wat moet je doen als er bij jou een burn-out is vastgesteld? Of als je huisarts je een maand rust heeft voorgeschreven? Ik zie in de praktijk heel veel mensen die last hebben van stress en burn-out&#8…

arnica bloem
Gebruik arnica zalf tegen blauwe plekken

Iedereen die kinderen heeft zal ongetwijfeld te maken hebben met blauwe plekken, builen, pijntjes, enz.. Je kunt over over het algemeen niet veel aan doen behalve laten genezen maar de natuur kan zoal…

83 Views