Mijn persoonlijke ervaring met een aardingsmat

aardingsmat

In dit artikel vertel ik je graag mijn persoonlijke ervaring met een aardingsmat. Ik vertel je hoe ik erop gekomen ben om een aardingsmat te gebruiken, waarom ik dit al jaren gebruik en wat de voor en de nadelen zijn die ik ervaren heb. Lees je mee?

Hoe heb ik de aardingsmat ontdekt?

Ik ben altijd al geïnteresseerd geweest in natuurlijke gezondheid en ben steeds op zoek naar manieren om dit te integreren in mijn eigen leven.
Een van de hot topics die ik enkele jaren geleden uitgebreider wou onderzoeken is hoe ik mijzelf kon beschermen tegen straling. Daarmee bedoel ik straling van wifi netwerken, computer, tv, gsm enz.
Toen ik hierover begon te lezen, stelde ik vast dat er steeds meer onderzoek gebeurt naar de negatieve effecten van straling op de gezondheid.
De moeilijkheid van dit onderwerp is dat je het niet kan zien. Gelukkig zijn er wel toestellen die straling rondom ons kunnen meten maar dan nog zegt het niet veel.
In een notendop is straling een vorm van energie die een invloed heeft op ons eigen energieveld en onze cellen. Het nadeel van straling en meer bepaald van elektromagnetische straling, is dat het de structuur van cellen in je lichaam negatief beïnvloed en zorgt voor een opstapeling van energie in je lichaam niet natuurlijk is.

aardingsmat

Vergelijk het met een elektriciteitsnetwerk in je woning. Door de kabels stroomt elektriciteit. Die kan je gebruiken om je je lichten te doen branden, een wasmachine te doen draaien enzovoort. Er zit een bepaalde spanning op het net. Maar wanneer er teveel is aan spanning of elektriciteit dan moet die ergens naartoe kunnen. Daarom heeft je elektriciteitsnetwerk een aardingskabel. Die staat rechtstreeks in verbinding met de aarde en geleidt de overtollige energie weg van het net naar de aarde toe zodat er geen kortsluiting of brand ontstaat.

Hetzelfde principe is van toepassing op ons als mens. Door elektromagnetische straling wordt je lichaam als het ware “opgeladen” met energie, energie die niet eigen is aan ons en waar we dus maar moeilijk weg mee kunnen. Je bent namelijk als mens niet steeds verbonden met de aarde.

Vroeger was dat wel het geval toen we veel meer op blote voeten liepen en in de tuin werkten. Maar vandaag draagt iedereen schoenen, liefst met rubberen zolen die een goede isolator zijn voor energie, maar ook de afvoer van overtollige stroom verhinderen. We werken minder buiten in de tuin en zitten met z’n allen gezellig hele dagen voor de computer of de tv.

We zijn dus heel goed geworden in ons opladen met stroom maar niet meer met ontladen.

In mijn zoektocht naar hoe ik hier iets aan kon doen kwam ik uit bij het concept aarden en specifiek bij aardingsmatten.

Mijn eerste aardingsmat die ik gekocht heb kwam vanop Amazon. Hoogstwaarschijnlijk een chinees product maar ondanks dat wou ik eens testen wat dit zou doen. Een grote lederachtige mat met een kabeltje dat je in het stopcontact kon steken dat verbonden was met de aardingspin. Mijn conclusie was dat dit niet zo goed werkte en de mat maar koud aanvoelde. Helemaal niet aangenaam dus en ik voelde geen effect (ook omdat ik niet wist wat ik moest voelen of merken dan)

Mijn zoektocht ging dus een verder want ik was er wel van overtuigd dat het principe van aarden heel goed is en zonder twijfel moest werken.

Toen kwam ik uit bij Aarding.org een vlaamse onderneming gespecialiseerd in aardingsproducten voor dagelijks gebruik. Iets duurder dan de amazon producten die ik eerder kocht maar toch het proberen waard.

Zo kocht ik mijn eerste aardingsmat bij Aarding.org.

Mijn ervaring met een aardingsmat.

Het eerste punt waar ik aangenaam van verrast was was de snelle levering, goede verpakking en duidelijke informatie die ter beschikking was over hoe aarding werkt en hoe ik de aardingsmat optimaal kon gebruiken.

Hm.. dat nodige uit om er direct mee aan de slag te gaan. De aardingsmat die ik kocht was niet te groot en kon ik gemakkelijk meenemen van de zetel naar mijn bureau bijvoorbeeld.

De aardingsmat was van carbonleder gemaakt. Wat een verschil hoe deze mat aanvoelde in vergelijking met het eerder goedkopere aardingsmatje van amazon. Je kan dus wel degelijk voelen dat het kwaliteitsmateriaal is.

Je hoeft eigenlijk niets te installeren voor een aardingsmat. Gewoon het bijgeleverde kabeltje vastmaken aan de mat en dan in het stopcontact steken. Let er wel op de je een stopcontact hebt met een aardingspin. Anders gaat het natuurlijk niet werken.

Ik gebruikte de mat tijdens het tv kijken door ze onder mijn voeten te leggen. Dat gaf een licht tintelend gevoel. En blijkbaar is dat heel normaal omdat er elektromagnetische stroom via je voeten naar de aarde wordt afgevoerd. Je voelt dus letterlijk de energie wegstromen. De stralingsenergie bedoel ik dan.

Een tweede manier waarop ik de mat gebruik, en tot op vandaag nog dagelijks is aan mijn bureau. Ik heb ervoor gekozen om de aardingsmat als muismat te gebruiken. Mijn armen zijn dus continue in verbinding met de mat als ik bureauwerk doe. Dat voelt aangenaam maar nu komt het leukste effect. Bureauwerk en computerwerk wordt veel minder vermoeiend.
Ik merk zelf dat ik mij veel langer kan concentreren tijdens een hele dag bureauwerk dan voorheen. Ik “weet” ondertussen ook dat ik minder invloed ondervind van de straling van de wifi rondom mij en de straling die uit mijn laptop komt. En alleen al daarvoor vind ik het een fantastisch product.

Wat vind ik er minder goed aan?

Het is belangrijk dat je de juiste maat hebt. Koop een aardingsmat niet te groot als het voor bureauwerk dient.
Tenslotte ligt het kabeltje nogal eens in de weg en daarvoor heb ik nog geen goede oplossing gevonden.

Maar verder? Alleen maar voordelen.

Ik hoop je hiermee een goed idee gegeven te hebben van wat mijn ervaring met een aardingsmat is en wens je veel succes ermee mocht je er zelf eentje aankopen.

Ik geef je alvast de link mee naar aarding.org en de aardingsmat die je daar kan kopen. Zonder twijfel een goede service en een goede na-service. Nog nooit klachten gehad.

Veel liefs,
Marie-Hélène

755 Views