Hoe kan je je lichaam ontzuren met natriumbicarbonaat?

In een eerder artikel: 4 Tips om je lichaam te ontzuren kon je al lezen wat verzuring is en hoe je verzuring kan tegengaan.
In dit artikel ga ik dieper in op hoe je je lichaam kan ontzuren met natriumbicarbonaat.

Wat is natriumbicarbonaat?

Natriumbicarbonaat wordt ook bakingsoda, bakzout of zuiveringszout genoemd. Opgelet want dit is niet hetzelfde als bakpoeder of gewoon keukenzout.

De chemische samenstelling van natriumbicarbonaat is NaHCO3. Het is een basisch zout dat in de natuur voorkomt maar dat ons eigen lichaam ook aanmaakt in onze pancreas of alvleesklier.

Natrium betekent zoveel als zout. De ‘bi’ in het woord natriumbicarbonaat betekent dat er dubbel zoveel carbonaat als natrium in het goedje zit.

Het is een stof die we hard nodig hebben om ons lichaam zuiver te houden en om verzuring tegen te gaan.

Natriumbicarbonaat die uit de natuur komt is afkomstig uit de ontginning van bepaalde gesteenten.
Er zijn verschillende bronnen in de wereld waaruit natriumbicarbonaat wordt gewonnen. Echter zijn niet alle bronnen even zuiver, dus kijk wel even voor je natriumbicarbonaat koopt dat het van goede kwaliteit is.

Je lichaam ontzuren met natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat poeder om je lichaam te ontzuren

Natriumbicarbonaat is van nature een ontzuurder.
Het is het middel bij uitstek op de zuurbalans te herstellen.

Verzuring in je lichaam doet zich op verschillende manieren voor: Denk maar aan regelmatig stijve spieren, last van artrose, pijn aan gewrichten, overtollig maagzuur, chronische vermoeidheid en nog veel meer.

In onze westerse maatschappij hebben zeer veel mensen last van een verzuurd lichaam. Helaas zijn de meesten zich hier niet van bewust. Het zou nochtans veel andere ziektes kunnen voorkomen.

Je lichaam ontzuren met natriumbicarbonaat kan je op twee verschillende manieren doen. Enerzijds door natriumbicarbonaat in te nemen, oraal dus. En anderzijds kan je natriumbicarbonaat gebruiken in een bad. Denk aan een ligbad of een voetenbad waaraan je natriumbicarbonaat toevoegd.

Natriumbicarbonaat innemen

Natriumbicarbonaat kan je oraal innemen. Hiervoor moet je het eerst oplossen in water.
Start je dag met een glas water waaraan je een halve theelepel natriumbicarbonaat toevoegd. Zodra de bicarbonaat opgelost is in het water kan je dit op een nuchtere maag opdrinken. Wanneer je echt wilt ontzuren is het aangewezen om dit op een nuchtere maag te doen.

Wil je natriumbicarbonaat gebruiken tegen brandend maagzuur dan hoeft dit natuurlijk niet op een nuchtere maag.

Natriumbicarbonaat gebruiken in een bad

Natriumbicarbonaat kan behalve oraal ook toevoegen aan een voetenbad of ligbad. Het werkt uiterst ontzurend om je hele lichaam wanneer je erin kan baden.
Aan een voetenbad voeg je ongeveer 200 gram natriumbicarbonaat toe per keer. Aan een ligbad mag je tot 1kg natriumbicarbonaat toevoegen per sessie.

Let erop dat je steeds natriumbicarbonaat gebruikt dat geschikt is voor consumptie zoals de natriumbicarbonaat uit de webshop van Gezondheidspraktijk De Brug. Deze is gecontroleerd om kwaliteit en zuiverheid.

Sommige goedkopere producten van natriumbicarbonaat kunnen aluminium of andere vervuiling van metalen bevatten en zijn dus schadelijk voor de gezondheid.

Verdere zijn er geen bijwerkingen of contra-indicaties in het gebruik hiervan, zolang je de aanbevolen hoeveelheden niet overschrijdt.

Veel plezier met ontzuren!

Tot binnenkort.
Marie-Hélène
Gezondheidscoach bij gezondheidspraktijk De Brug

5.582 Views

1 reactie op “Hoe kan je je lichaam ontzuren met natriumbicarbonaat?”

  1. Pingback: 10 dingen waarvoor je natriumbicarbonaat kan gebruiken – Gezondheidspraktijk De Brug

Reacties zijn uitgeschakeld.