Positieve mindset

Een positieve mindset

Een positieve mindset is een krachtig gegeven die ervoor zorgt dat je vooruit gaat in het leven.
Het leven is namelijk niet van nature goed of slecht. Gebeurtenissen of ervaringen zijn niet per definitie goed of slecht. Ze “zijn” gewoon.
Het is de context en de betekenis die jij als mens, of als groep van mensen, eraan geeft die bepaald of iets goed of slecht is.

Daarnaast weet je ondertussen misschien ook al dat je mind en je gedachten enorm krachtig zijn. Ze geven vorm aan wie je bent, wat je doet en hoe je dingen doet.

Een positieve mindset als drijfveer voor groei

De kracht van gedachten mag je nooit onderschatten. Want wat je denkt bepaalt voor een groot stuk hoe je leven eruit ziet.
Je gedachten en je mindset bepalen hoe jij als mens in het leven staat, hoe je met dingen omgaat en hoe je vorm geeft aan je eigen leven.

De vorm van je mindset bepaald dus of je ter plaatste blijft trappelen of vooruit gaat.

Een positieve mindset is een van de grootste drijfveren voor groei. Hierdoor kan je het groter geheel zien. Met een positieve mindset ben je in staat om in elke situatie de goede stukjes eruit te halen en te gebruiken om nog meer te evolueren. En wat die goede stukjes zijn is ook voor iedereen anders.

Geen twee mensen hebben hetzelfde leven, hetzelfde karma of dezelfde doelen in het leven. Dus niemand kan het leven zien zoals jij dat doet.

positieve mindset- loslaten

Positieve mindset verhoogt je energie

Alles wat jij als positief of goed ervaart verhoogt je energetische frequentie. Blijdschap, geluk, vreugde, motivatie, goesting enzovoort zijn allemaal uitingen van een hoge energie.

En je hebt misschien al gehoord of zelfs ervaren dat positieve dingen nog meer positiviteit aantrekken. Dus hoe hoger je gaat in die energie, hoe meer de energie rondom jou gaat stijgen en je nog meer schoonheid en successen gaat ervaren. Het straalt namelijk af op mensen en dingen. Maar ook op het quantumveld waarin je je bevind.

Dit is eigenlijk een principe uit de quantumwereld waarin een bepaalde energie een gelijke soort aantrekt. Noem het maar soort zoekt soort.
Wanneer jij een positieve mindset hebt trek je mensen aan die dat ook hebben, trek je successen aan die passen bij jou energie niveau en dat maakt op zijn beurt weer dat je nog gaat stijgen in je energie.

Het omgekeerde is ook waar. Wanneer je een negatieve mindset hebt verlaagt je frequentie, kom je in die lagere energetische velden terecht en zal je meer negativiteit waarnemen. Met een negatieve mindset is ineens ook de negatieve spiraal ingezet. Het gaat dan vaker bergaf dan bergop

Positieve mindset van binnenuit

Een positieve mindset moet vanuit jezelf komen. Je kan niet verwachten dat het geluk naar je toekomt en je op die manier gelukkig maakt. Het werkt eerder omgekeerd.
Wanneer jij positief ingesteld bent, positieve gedachten denkt en een hoge energie uitstraalt zal je zien dat de wereld rondom jou veranderd.

Echt niemand anders kan dit voor jou doen.

Zelfs degenen met het meeste rijkdom, de langste relatie, de beste job, noem maar op, kan alles verliezen wanneer ze hun mindset en hun gedachten de negatieve kant laten opgaan

Een positieve mindset gaat trouwens niet enkel uit van je gedachten maar is veel meer dan dat. Het is een staat van “zijn”. Je gedachten gaat in 100% van de gevallen gepaard met een gevoel. Beiden horen dus samen.
Vind je het moeilijk om je gedachten aan te passen? Richt je aandacht dan eens op je gevoel en kijk hoe dat is. Voel je die energie stromen? Voel je een warmte rond je hart? Kriebelt je buik van enthousiasme? Dan zit het goed.

Word je niet echt iets gewaar of voel je toch ongemakkelijke gevoelens, angst, onzekerheden? Dan heb je nog wat werk aan de winkel.

Een positieve mindset kun je leren

Gelukkig is een positieve mindset iets wat je kunt leren. Je hoeft namelijk niet geboren te worden als een altijd-happy-rondhuppelend-konijntje.
Je hoeft ook niet in de rijkste, meest succesvolle familie geboren te zijn om positief te denken. En je hebt geen magische toverspreuken nodig om die positieve mindset tot stand te brengen.

Enkele praktische tips die je kan gebruiken zijn:

Denk aan iets kleins dat je gelukkig maakt. Een verjaardagskaartje dat je gekregen hebt, een knuffel van je zoon of dochter, je loon dat gestort wordt, .. het hoeft niets spectaculair te zijn maar het moet je wel goed laten voelen. Beeld je die gebeurtenis in in je hoofd, zie het voor je en neem dan eens waar wat het met je gevoel doet.
Instant verhoogt je energetische frequentie.
Dat is het moment waarop je die energie moet vasthouden. Dat is het moment waarop je aan de volgende stap kan werken, namelijk je persoonlijke doelen stellen.

Doelen stellen betekent vooruitgang boeken. Het leven gaat voornamelijk over groei.
Van persoonlijke ontwikkeling tot spirituele groei, nieuwe dingen leren, leren volwassen worden en leren ouder worden, karma oplossen, levenslessen leren en vooral ook jezelf leren kennen.

Dit zijn allemaal vormen van groei waar iedereen doorgaat. En je kan het leven zo zijn gangetje laten gaan en je kan je laten meedrijven in de maatschappelijke mindset of je laten leiden door je familie, werk, relaties,.. allemaal externe factoren.

Of je kan kiezen om zelf de touwtjes in handen te nemen en je leven te sturen.
Sturen doe je in een bepaalde richting. Ergens naartoe. En die ergens dat zijn je doelen.

Dingen die je wilt bereiken, een gevoel dat je wilt hebben, een plaats waar je wilt zijn.

En dan kom je bij de derde stap en dat is actie ondernemen om dichter bij je doelen te geraken. Want een positieve mindset is een gevoel en een gedachte, maar je wilt die positieve energie ook gemanifesteerd krijgen rondom jou en daarom moet je in actie komen.

Bij elke actie of stap die je onderneem kan je jezelf afvragen: Brengt deze stap mij dichter bij mijn doel? En voelt het goed? Krijg ik hierdoor meer energie?
Is het antwoord “JA”? Dan is het goed.
Is het antwoord “NEE” Dan moet je je actie aanpassen.

Een positieve mindset is loslaten van wat oud is

Tenslotte wil je niet vooruit gaan met een zware rugzak met balast. Daarom is loslaten van wat oud is een stukje van het werk dat je moet doen.
Loslaten kan gaan over materiële zaken die je niet meer nodig hebt of die je ongelukkig maken, het kan gaan over je job, over relaties en vriendschappen.

Maar het belangrijkste loslaten is van je negatieve gedachten.

Het vraagt een bewustwordingsproces om stil te staan bij wat je denkt, hoe je denk en tenslotte waarom je dingen denkt.
Vaak zijn je gedachten zo geconditioneerd en voorgeprogrammeerd dat je blijft hangen in je huidige situatie.
Neem dus regelmatig even de tijd om je eigen denkpatronen onder de loep te nemen en je af te vragen of iets wel goed is voor jou en waarom je die bepaalde gedachten hebt.

Tenslotte probeer je elke negatieve gedachte om te zetten naar iets positief. Kies andere woorden, leg je focus anders, en stuur je gedachten bij in functie van je persoonlijke groei.

Zie je de meerwaarde van een gedachte niet? Dan dient ze je niet. Dus … weg ermee.

.
voetzool met eelt op de bal van de voet
Emotionele betekenis van eelt op de voeten.

Als reflexologe zie ik regelmatig voeten met eelt. De meeste cliënten verontschuldigen zich dan dat …

afbeelding van een milt
De milt, de emotionele en spirituele betekenis

De milt, een klein orgaantje in je lichaam dat zowel op fysiek als emotioneel en spiritueel vlak een…

man zit op de rand van zijn bed en houdt met zijn hand zijn hoofd vast.
Voetreflexologie inzetten bij psychosomatische klachten

Wat zijn psychosomatische klachten ? Psychosomatische klachten zijn lichamelijke klachten waarvan de…

HSP en reflexologie
HSP (hooggevoeligheid) en voetreflexologie gaan perfect samen!

HSP’ers of Hooggevoelige mensen zijn meer dan anderen vatbaar voor felle prikkels zoals licht,…

574 Views