Wat na een burn-out?

Wat moet je doen als er bij jou een burn-out is vastgesteld? Of als je huisarts je een maand rust heeft voorgeschreven?

Ik zie in de praktijk heel veel mensen die last hebben van stress en burn-out’s die thuis gezet worden voor enkele maanden. Meestal begint dat met maand en dan gaat dat naar 3 maanden, nog een maand extra, 6 maanden. Sommige mensen zelfs langer.

En zodra ze over hun eerste symptomen heen zijn , op krachten beginnen komen en terug aan hun opbouw bezig zijn rijst altijd de vraag: ” En nu?”

Wat ga ik nu doen?
Ga ik nu terug?
Ga ik doen wat ik ervoor deed?
Misschien half-time?
Of misschien met een aangepast regime?
Of ga ik iets helemaal anders doen?

Het is voor veel mensen heel moeilijk om terug in het vorige systeem te stappen. En dat is ook heel normaal want al die triggers liggen daar. Al die triggers die ervoor gezorgd hebben en die de opeenstapeling van gevormd hebben van stress, die gezorgd hebben voor de burn-out of de overdosis aan stress. Die triggers liggen allemaal op dezelfde plaats.

En als ik het heb over triggers, dan spreek ik over onder andere: het type werk maar ook collega’s, bepaalde geluiden, de gedachte aan een vergadering, e-mails zien binnenkomen, het traject naar je werk… Alles wat op dezelfde manier gebeurt als voorheen, gaat, als het onderliggende patroon niet aangepakt wordt, opnieuw in hetzelfde resulteren.

Dus wat doe je dan?

Ga je dan terug naar waar je vandaan komt en loop je het risico om in diezelfde cyclus te belanden?
Of ga je uzelf gaan onderzoeken en verder gaan kijken naar hoe het komt dat je daar, in die staat, beland bent? Ga je aan dat zelfonderzoek gaan doen?

Je vraagt je dan af: “Wat heeft ervoor gezorgd dat dit gebeurt is en ook wat wil ik eigenlijk anders zien in heel dat verhaal?”.

Dat is eentje om over na te denken natuurlijk.

.
gezond zijn
Wat betekent gezond zijn?

Wat betekent gezond zijn voor jou? Als gezondheidscoach, gezondheidsbegeleider, naturopaat of welke titel het dan ook moge zijn, krijg ik namelijk heel vaak te horen dat gezondheid en gezond zijn gaat…

Magnesium Badkristallen 1kg
Hoeveel magnesium mag je in een voetenbad doen?

De hoeveelheid magnesium die je in een voetenbad doet hangt af van de soort magnesium die je gebruikt. Je kan kiezen voor zuivere magnesiumkristallen of magnesiumvlokken zonder toevoegingen. Dus magne…

wat na een burn-out?
Wat na een burn-out?

Wat moet je doen als er bij jou een burn-out is vastgesteld? Of als je huisarts je een maand rust heeft voorgeschreven? Ik zie in de praktijk heel veel mensen die last hebben van stress en burn-out&#8…

arnica bloem
Gebruik arnica zalf tegen blauwe plekken

Iedereen die kinderen heeft zal ongetwijfeld te maken hebben met blauwe plekken, builen, pijntjes, enz.. Je kunt over over het algemeen niet veel aan doen behalve laten genezen maar de natuur kan zoal…

68 Views