5 Stappen om meer energie te krijgen

Vrouw met veel energie

Iedereen heeft wel eens last van vermoeidheid. Maar soms duurt het langer dan we leuk vinden. Daarom vind je hieronder 5 stappen om meer energie te krijgen.

1. Voldoende slaap

Iedereen heeft minstens 8 uur slaap nodig.
Hoeveel slaap heb jij gemiddeld?
Slaap is namelijk een belangrijk moment waarin we ons lichaam en ons hoofd de kans geven om te bekomen van de inspanningen tijdens ons drukke leven. Onderschat de impact van slaap niet op je energie niveau. Daarnaast is het ook belangrijk dat je kwaliteit van slaap goed is.

Denk maar aan een goed hoofdkussen, een degelijke matras, voldoende verduistering in je slaapkamer en de slaapkamer fris houden. Zelfs in de winter kan je je raam open laten staan voor de nodige frisse lucht.

Tenslotte is het beter om wat vroeger te gaan slapen in plaats van tot heel laat uit te slapen. Zo haal je meer voldoening uit je dag.
Het vraagt soms wat aanpassing aan je ritme maar na een aantal dagen zal je dit zeker gewoon worden.

2. Eet volwaardige voeding en vermijd snelle suikers

Het ligt voor de hand maar de juiste voeding speelt een grote rol. Gemiddeld eten we op een dag meer snelle suikers, cafeïne en frisdranken dan voedzaam eten.

Probeer regelmatiger bruin brood of meergranen brood te eten, je zal je langer verzadigd voelen en je energie wordt gelijkmatiger in plaats van plots veel en dan niets meer.

Als tussendoortje kan je terugvallen op een goed stuk seizoensfruit of een handvol nootjes (nee geen paprikanootjes in een krokant jasje maar wel een notenmengeling zoals studentenhaver bijvoorbeeld)

3. Zorg voor voldoende beweging

Raar maar waar, bewegen geeft energie. Hoe minder je beweegt, hoe meer je je moe zult voelen.
Dus sta op en beweeg, loop rond, ga naar buiten, spring op en neer, dans, loop, fiets, doe aan traplopen, wat je maar kan bedenken. Zolang je hartslag maar even omhoog gaat.

Beweging zorgt voor een goede bloedsomloop. Je brengt gezonde voedingsstoffen gelijkmatiger naar overal in je lichaam en door te bewegen zet je ook je lymfesysteem aan het werk. Je lymfesysteem zorgt voor de afvoer van afvalstoffen. Vergelijk het met de vuilkar die door de straten rijdt.

Je lymfesysteem kan echter niet autonoom werken maar beweegt dankzij de beweging van de aders in je lichaam. Dus opnieuw. Zorg dat je beweegt, je bloed laat stromen in je lichaam en je afvalopruimers kunnen aan het werk.

4. Vul je voorraad vitaminen en mineralen aan.

Immunity Boost Box - Gezondheidspraktijk De Brug

Tenslotte hebben we allemaal nood aan voldoende vitaminen en mineralen. Denk maar aan vitamine C, vitamine Dmagnesium, calcium enzovoort.

Wanneer je echt een tekort hebt aan energie dan haal je niet voldoende voorraad uit je voeding en kan je best kiezen voor een kuur met multivitamines. Daarnaast is bijvoorbeeld magnesium een supplement dat je dagelijks mag gebruiken om veerkrachtig te blijven en je energiepeil hoog te houden.

Ken je trouwens al de immunity boost box van Gezondheidspraktijk De Brug? Deze helpt je de hele winter door.

5. Vermijd stress

Wist je dat stress de grootste energievreter is in je lichaam?
Probeer dus zoveel mogelijk stress situaties te vermijden. Let op je ademhaling, denk regelmatig prettige gedachten, neem tijd voor jezelf en durf te genieten van stilte.

Veel succes!

Marie-Hélène

Natriumbicarbonaat gebruiken
10 dingen waarvoor je natriumbicarbonaat kan gebruiken

Natriumbicarbonaat gebruiken is een must in je huishouden. Althans, het is een zodanig nuttig en waa…

10 tips om gemotiveerd te blijven
10 Tips om gemotiveerd te blijven

Word je ooit wakker met honderd dingen op je to-do-lijst, maar na een paar uur kun je de energie nie…

gezond leven
10 Tips voor een Gezond Leven

Een gezond leven leiden is een doel dat veel mensen nastreven, maar het kan soms moeilijk zijn om te…

913 Views