Jezelf beschermen tegen Covid-19 met vitamine D

Hoe kan jij jezelf beschermen tegen Covid-19 met vitamine D?

Sinds 2020 hebben we te maken met een virus dat rond circuleert over de hele wereld. Een zogenaamd mRna-Virus. Eentje van het type “corona” virussen.
Over de oorsprong van Covid-19 is nog steeds niet veel geweten, over de gevolgen wel.

Als virus is het corona virus namelijk best wel besmettelijk – vooral de varianten zoals de Delta-variant en nu ook de omikron variant.

Dus als eerste gevolg zien we een hoge besmettingsgraad van het virus. Daarnaast zien we ook de fysieke impact bij mensen die besmet geraken. Een hele reeks klachten zoals koorts, snot, diarree, kortademig, spierpijn en andere griepachtige sypmtomen zijn veel voorkomend.

Gelukkig is de pharma-industrie zo snel als mogelijk op de proppen gekomen met een mogelijke oplossing. Het vaccin.. Ook hier heb je net zoveel varianten als er van het covid-virus zelf zijn. Elk met hun eigen manier en niveau van werking.

Intussen, anno 2021 is gebleken dat we voorzichtig met vaccins moeten omspringen en dat de werking net iets anders in dan dat velen initieel hadden ingeschat. Concreet wil dit zeggen dat er zeker nog zoveel besmettingen zijn, dat de symptomen nog steeds aanwezig zijn, alleen het mortaliteitsratio is gedaald.

Allemaal goed.

Maar waar er nauwelijks over gesproken wordt is hoe je jezelf kan beschermen en preventief aan je gezondheid kan werken tegen Covid-19.

Want het is wel degelijk gebleken dat mensen met onderliggende aandoeningen zoals overgewicht, diabetes en hart-en vaatziektes veel vatbaarder zijn om ziek te worden van het virus dan anderen. Hierbij speelt ook leeftijd een grote rol natuurlijk.Wat intussen ook meermaals aangetoond is, is de rol die vitamine D speelt bij het ziekteverloop wanneer je besmet geraakt.

Vitamine D is een vitamine die wij zelf kunnen aanmaken door voldoende in de zon te komen. Echter in de wintermaanden, wanneer de zon laag staat en de dagen kort zijn, maar ook wanneer we veel binnen zitten hebben we bijna allemaal een tekort aan deze vitamine.

Waarvoor heb je vitamine D nodig?

vitamine D3 bio

Vitamine D, meer bepaald vitamine D3 is één van de belangrijkste vitamines voor:

  • Bescherming tegen een winterdip of depressie
  • Een goede en natuurlijke weerstand
  • Sterke botten
  • Sterke tanden en nagels
  • Een soepele werking van je spieren

Een tekort aan vitamine D3 uit zich snel in allerlei klachten en kwaaltjes, zeker wanneer je ouder wordt. Denk maar aan klachten van een lage weerstand, haaruitval, osteoporose, artrose enzovoort.

Als je weet dat vitamine D3 een grote rol speelt bij je weerstand, dan kan je begrijpen waarom je in de winter meer vatbaar bent om ziek te worden dan in de zomer.

Mijn advies aan alle klanten en lezers is dus om , ongeacht je leeftijd en je gezondheid , extra vitamine D in te nemen.
Als volwassen mag je zeker een dosis tussen 2000UI (eenheden) tot 3000UI innemen per dag.

Ben je ziek door corona of griep, verhoog dan tijdelijk je dagelijkse dosis tot maximaal 5000ui per dag zolang de sypmtomen duren.

Vitamine D3 voor volwassenen vind je hier in de webshop.

Bescherm jezelf van binnen uit!

Je gezondheidscoach
Marie-Hélène

629 Views