Vitamine C ondersteunt je immuunsysteem bij vaccinaties

Vitamine C ondersteunt je immuunsysteem bij vaccinaties. Het zou standaard deel moeten uitmaken van het vaccinatie protocol.

Veel mensen voelen zich in de dagen na een vaccinatie ziek en lusteloos.
Ook na bijvoorbeeld een griepspuit klagen veel ouderen over ziekteverschijnselen.

Rondom een vaccinatie kunt u daarom maar beter hoge doseringen vitamine C geven, zegt de Amerikaanse cardioloog Thomas Levy. 

Wanneer een vaccinatie bijwerkingen heeft, wordt soms gezegd dat dit een allergische reactie is. Soms wordt de schuld zelfs afgeschoven op een niet goed werkend immuunsysteem. Maar vaak wordt er vergeten dat vaccins een bepaalde toxische belasting heeft.
Meer bepaald de hulpstoffen die in vaccins zitten zijn belastend voor ons lichaam en meestal niet erg gezond.

Dus als we ons dan willen beschermen door middel van een vaccin, probeer dan zoveel mogelijk de toxines in het vaccin te neutraliseren.

Toxines zo veel mogelijk neutraliseren na vaccinatie

Vitamines zijn noodzakelijk voor een goed immuunsysteem. Dat weten we allemaal.
Maar vitamine C heeft ook een anti-toxische werking heeft. Het kan bijvoorbeeld heel goed kwik neutraliseren. Het is als het ware een natuurlijk detox-middel voor toxische stoffen in je lichaam.

Daarom wordt het aangeraden vanuit de natuurgeneeskunde om extra vitaminen in te nemen bij vaccinatie.Het is zelfs aangewezen om baby’s of kinderen die gevaccineerd worden met de standaard vaccins tijdelijk wat extra vitamines bij te geven. Daarmee kan de toxische belasting van alle hulpstoffen geminimaliseerd worden voor het kind zelf.

vitamine C

Bovendien bestaan er talloze studies die aantonen dat vitamine C de anti-lichaamreactie versterkt. Levy pleit er daarom voor om dit een vast onderdeel te maken van het vaccinatieprotocol.

“Het doel van een vaccin is om een maximale antilichaamreactie uit te lokken. Daarbij is het belangrijk dat je zelfs bij de meest gevoelige patiënt geen toxische belasting veroorzaakt. Ik zie daarom geen enkel houdbaar medisch argument om niet standaard vitamine C toe te dienen rondom vaccinaties.” – T.Levy

Aanbevolen hoeveelheid vitamine C bij vaccinaties

Voor een optimale antilichaamreactie en een optimale neutralisatie van toxinen, adviseert Levy om drie tot vijf dagen voor de vaccinatie te beginnen met minimaal 1000 mg vitamine C per dag. Dit moet men volhouden tot minimaal twee tot drie dagen na de vaccinatie.

Indien nodig kan men uiteraard hoger doseren. Maar let op want je lichaam kan maar net zoveel vitamine C opnemen als het nodig heeft. Een te hoge dosis van deze vitamine resulteert in diarree en buikkrampen. Krijg je hier last van wanneer je extra vitamine C inneemt dan weet je dat de dosis te hoog is en zinloos wordt.

Bij baby’s en jonge kinderen is het belangrijk om een goed opneembare vorm van vitamine C te geven, zoals ascorbatencomplex, bijvoorbeeld als oplosbaar poeder. Ook het spreiden van de dosering over de dag verkleint de kans op diarree. Verlaag de dosis als er toch diarree optreedt

Bij ouderen die de griepprik of andere vaccinaties krijgen, is het vanwege de verminderde opname van vitamine C aan te bevelen om enkele weken vooraf te beginnen en daarna nog enkele weken door te gaan. Ook hier bieden hoge doseringen ascorbatencomplex uitkomst.

Bron: Levy, T. (2004) Curing the Incurable. Vitamin C, Infectious Diseases, and Toxins. Henderson, NV: MedFox Publishing 

Leestip : 7-natuurlijke-middelen-om-je-immuunsysteem-te-versterken

801 Views