Voetreflexologie bij stress

voetreflexologie bij stress

Spijtig genoeg is stress een van de meest voorkomende aandoeningen van deze tijd in het Westen.
Naar schatting heeft meer dan 50% van de volwassen bevolking de voorbije jaren last gehad van stress.

Dus, als je je gespannen of nerveus voelt, weet dan dat je zeker niet alleen bent.
Zonder hier iets aan te doen bouw je alleen maar meer stress op want op termijn kan leiden tot burn-out of zelfs een depressie.

Voeteflexologie helpt stress en spanning te verminderen. Het is vooral werkzaam wanneer het parallel ingezet wordt naast andere vormen van stress vermindering zoals gezonde voeding, beweging, slaap en sport.

Reflexologie kan ook naast de conventionele behandelingen ingezet worden ter ontspanning van stress of als natuurlijke anti-depresiva.

Hoe helpt voetreflexologie bij stress en spanning?

Bij voetreflexologie wordt een zachte druk uitgeoefend op de reflexzones op je voeten. Deze reflexzones komen overeen met verschillende delen van je lichaam.

Deze vorm van voetmassage door reflexologen stimuleert de zenuwuiteinden op je voeten, brengt je lymfestelsel in balans, bevordert je bloedcirculatie en werkt op je hormonaal stelsel.

Op deze manier kan een reflexoloog je lichaam en je hoofd terug naar een staat van kalmte en rust brengen.

Wat zijn de belangrijkste symptomen van stress?

Uit studies blijkt dat er 4 kernsymptomen zijn van stress en burn-out:

1) Fysieke en psychologische uitputting

2) Mentaal afstand nemen van het werk door zich fysiek en/of mentaal terug te trekken uit het werk

3) Cognitief controleverlies gekenmerkt door geheugenproblemen, aandachts-, en concentratiestoornissen en prestatieproblemen omwille van een verstoring in het cognitief functioneren

4) Verlies van emotionele controle gekenmerkt door toenemende emotionele reacties en een lage tolerantiegrens

* Schaufeli, De Witte et Desart (2019)

Deze 4 kernsymptomen kan je in verschillende mate van intensiteit ervaren.

Het belangrijkste is herkennen wanneer je stress ervaart en je bewust worden van wat stress met je doet.

Wanneer je stress niet aanpakt ontstaan er andere klachten zoals verhoogd cholesterolgehalte, hart- en vaatziekten, musculoskeletale aandoeningen, verandering in pijnperceptie, langdurige vermoeidheid, maagdarmproblemen, ademhalingsproblemen, slapeloosheid en depressie. ( Salvagioni et al. (2017)

De essentie van voetreflexologie bij stress is ontspanning

De essentie van voetreflexologie bij stress is ontspanning brengen. Wanneer je als klant voor het eerst bij een voetreflexolo(o)g(e) komt dan zal er altijd eerst gewerkt worden op ontspanning.

Het is de bedoeling dat je bij een praktijk of therapeut(e) terecht komt waar je je veilig voelt.
Kies voor iemand waarbij je een goed gevoel hebt, iemand die naar je luistert zonder oordeel en die aandacht heeft voor jouw verhaal.

Tijdens een sessie kan er wel gepraat worden maar het hoeft niet.

Veel van mijn klanten beschrijven het krijgen van voetreflexologie alsof het ruimte maakt in hun hoofd. Eventjes aan niets moeten denken. Even rust van de anders blijvende gedachtenstroom die opkomt.

Reflexologie is een complementaire gezondheidstherapie

Voetreflexologie is een complementaire of alternatieve gezondheidstherapie. Het werkt aanvullend aan de conventionele geneeskunde.

Het grote voordeel van voetreflexologie is dat het een holistische therapie is waarbij je als mens in je geheel wordt bekeken.

Meer dan enkel specifieke klachtenbehandeling werkt het op je hele wezen, ookal kunnen specifieke klachten ook aangepakt worden natuurlijk.

De bedoeling is vooral om je natuurlijk evenwicht te herstellen.

Reflexologie is nooit een vervanging voor een behandeling van een arts of medicijn maar werkt aanvullend en ondersteunend.

Ervaar zelf wat voetreflexolie bij stress doet voor jou

Wanneer je zelf regelmatig onder stress staat en hier op een natuurlijke manier iets aan wilt doen dan kan je best zelf reflexologie eens uitproberen.

Ga op zoek naar een reflexoloog die bij je aansluit of waar je een goed gevoel bij hebt en boek een afspraak om te ervaren wat het voor jou doet.

Veel liefs,
Marie-Hélène

.
gezond zijn
Wat betekent gezond zijn?

Wat betekent gezond zijn voor jou? Als gezondheidscoach, gezondheidsbegeleider, naturopaat of welke titel het dan ook moge zijn, krijg ik namelijk heel vaak te horen dat gezondheid en gezond zijn gaat…

Magnesium Badkristallen 1kg
Hoeveel magnesium mag je in een voetenbad doen?

De hoeveelheid magnesium die je in een voetenbad doet hangt af van de soort magnesium die je gebruikt. Je kan kiezen voor zuivere magnesiumkristallen of magnesiumvlokken zonder toevoegingen. Dus magne…

wat na een burn-out?
Wat na een burn-out?

Wat moet je doen als er bij jou een burn-out is vastgesteld? Of als je huisarts je een maand rust heeft voorgeschreven? Ik zie in de praktijk heel veel mensen die last hebben van stress en burn-out&#8…

arnica bloem
Gebruik arnica zalf tegen blauwe plekken

Iedereen die kinderen heeft zal ongetwijfeld te maken hebben met blauwe plekken, builen, pijntjes, enz.. Je kunt over over het algemeen niet veel aan doen behalve laten genezen maar de natuur kan zoal…

277 Views