leer jezelf genezen met zuiveringszout

De kracht van natriumbicarbonaat

Natriumbicarbonaat, zuiveringszout, baksoda…

Je hebt het misschien al gezien, maar in mijn webshop verkoop ik … natriumbicarbonaat.
Je kan je misschien afvragen waarom ik een product verkoop dat jij hoogstwaarschijnlijk kent van het gebruik in de keuken of om te poetsen. Maar na veel onderzoek en een uitgebreide literatuurstudie , onder meer in dit boek: Natriumbicarbonaat van Dr Marc Sircus, over dit alledaagse poedertje kan ik alleen maar zeggen dat natriumbicarbonaat een wondermiddel is.

Natriumbicarbonaat, zuiveringszout, baksoda… verschillende namen voor een en hetzelfde product.

Natriumbicarbonaat als wondermiddel
Natriumbicarbonaat als wondermiddel

Wat is natriumbicarbonaat?

De chemische samenstelling van natriumbicarbonaat is NaHCO3 . Maar omdat ik geen expert ben in chemie ga ik hier niet verder over uitweiden.

Wat ik je echter wel ga vertellen is dat natriumbicarbonaat een mineraal is, een basis zout en een lichaamseigen stof. We maken dus in beperkte mate natriumbicarbonaat aan in ons lichaam. De ‘bi’ in de naam betekent dat er dubbel zoveel carbonaat als natrium in het goedje zit.

Het is een stofje dat we hard nodig hebben om ons lichaam te zuiveren en om verzuring tegen te gaan.

Natriumbicarbonaat kan daarnaast ook uit de natuur worden gehaald. Meer bepaald uit de ontginning van bepaalde gesteenten.
Er zijn verschillende bronnen in de wereld waaruit natriumbicarbonaat wordt gewonnen. Echter zijn niet alle bronnen even zuiver, dus kijk wel even voor je natriumbicarbonaat koopt dat het van goede kwaliteit is.

Verzuring van je lichaam

Door onze huidige levensstijl, waarin we veel zitten, vaak niet genoeg bewegen en onbeperkt toegang hebben tot bewerkte en gesuikerde voeding, is ons lichaam blootgesteld aan een hele hoge graad van verzuring.

Om je een voorbeeld te geven: Na intensief te gaan fietsen of lopen doen je benen pijn, dit is verzuring van je spieren.
Geen leuk gevoel maar met rust en massage krijg je de verzuring weg.

Maar verzuring komt overal voor in ons lichaam. In je spieren, je organen , je urine en je bloed onder de vorm van urinezuur, ‘slechte’ cholesterol,..

Ons lichaam bevat de nodige hoeveelheden natriumbicarbonaat om in gezonde omstandigheden onze verzuring te neutraliseren en uit te scheiden via de nieren.
Maar omdat we ons lichaam vaak veel meer belasten van verschillende vormen van “zuur” is deze natuurlijk beschikbare hoeveelheid vaak niet genoeg.
Dus er blijft zuur achter. En achterblijvend zuur zorgt voor veel onaangename bijwerkingen in je lichaam.

Ontstekingen zijn een van de vormen waarin verzuring zich kan uiten. Deze ontstekingen kunnen acuut of chronisch zijn. Van veel ontstekingen in je lichaam ben je zelfs niet bewust dat ze er zijn, en als je het wel weet dan vraag je je vaak of hoe ze er terecht komen.
Verzuring kan dus een van de oorzaken zijn.

Verzuring speelt ook een hele groot rol bij het verouderingsproces. Veroudering kunnen we nog niet tegengaan. Maar we kunnen het proces wel vertragen.
Door onnodige afvalstoffen uit ons lichaam te verwijderen, door onze zuurtegraad – of anders gezegd, ons zuurbase balans – in evenwicht te houden, ziet ons lichaam minder af en kan het meer energie steken in herstel van kapotte cellen.

Met andere woorden is natriumbicarbonaat het middel bij uitstek om je lichaam te ontzuren, te ontgiften en afvalstoffen af te voeren.
Je kan er als het ware je lichaam mee reinigen en heel veel lichaamsprocessen gezond houden.
En als gevolg hiervan heeft dat weer een positive invloed op onstekingen. Je kan dus stellen dat dit een ontstekingsremmende en zuiverende werking.

Hoe gebruik je natriumbicarbonaat?

Via de mond

Natriumbicarbonaat kan je opnemen door een kwartje (1/4de) theelepel poeder op te lossen in een glas water en dit op een nuchtere maag te drinken. Idealiter combineer je dit met wat citroen in je water.

Je kan ook één theelepel oplossen in een liter water en dit drinken gespreid over de dag.

Heel belangrijk dat je dit op een nuchtere maag doet. Doe je dit niet? Dan wordt de natriumbicarbonaat in de maag afgebroken tot verschillende aparte elementen en verliest het zijn werking.

Deze ontzuringskuur doe je bij voorkeur gedurende 1 week – daarna wacht je best 3 weken alvorens te herhalen. Zo geef je je lichaam de kans om aan te passen aan het nieuwe evenwicht.

Via de huid

Een tweede aangewezen manier om natriumbicarbonaat op te nemen is door dit toe te voegen aan een voetenbad of een ligbad.
Op die manier komt je huid, je grootste orgaan, direct in contact met het natriumbicarbonaat water en kan je lichaam dit sneller opnemen en komen de werkende stoffen sneller op de plaatsen terecht waar het nodig is.

In een voetenbad doe je 50 à 100 gram natriumbicarbonaat, bij een temperatuur van 37 of 38 graden celsius. Geniet van je bad gedurende een 20-tal minuten om een optimaal effect te bekomen.

In een ligbad kan je 500gr tot 1kg bicarbonaat toevoegen. Let ook hier op dat de temperatuur van het badwater niet te hoog is. Wederom is een 20-tal minuten de aanbevolen tijd om van je bad te genieten.


Natriumbicarbonaat combineren met magnesium

Wist je dat natriumbicarbonaat en magnesium een versterkend effect hebben op elkaar?

Daarom is het aan te raden om in je voetenbad of ligbad een combinatie van beiden toe te voegen.
Zo haal je nog meer voordeel uit deze wonderbaarlijke producten.

Wil je meer lezen over de voordelen van Natriumbicarbonaat voor je gezondheid dan raad ik je het volgende boek aan:

Je kan het boek rechtstreeks bij de uitgeverij kopen via onderstaande link:

Wil je natriumbicarbonaat kopen?

Dan kan je terecht in mijn webshop of op
www.zen-moment.be
Ik werk enkel met zeer zuiver natriumbicarbonaat van hoge kwaliteit.

De natriumbicarbonaat  van Zen Moment komt uit een zuivere bron in Azië.
Deze bron is onaangetast door industriële of menselijke vervuiling.
De 100% natuurlijke natriumbicarbonaat (Food kwaliteit) heeft hier zijn oorsprong. 

Gegarandeerd vrij van aluminium, zware metalen en andere belastende stoffen!

Heb je nog vragen?
Stuur gerust een mailtje naar info@gezondheidspraktijk-de-brug.be

248 Views
Scroll Up