Over hooggevoelig zijn en energetische voelsprieten.

hooggevoelig zijn

Over hooggevoelig zijn

Elke dag werk ik met mensen die hooggevoelig zijn, vaak individueel, soms in groep. Zelf ben ik dat ook. Ik ben heel gevoelig aan de mensen rondom mij, mijn omgeving en wat er zich afspeelt in mijn wereld.
En mijn god, wat kan dat vermoeiend zijn.

Gelukkig bestaan er manieren om hiermee te leren omgaan.
Onlangs werd mij een nieuw inzicht aangereikt en dat ging over: energetische voelsprieten.


Wat zijn Energetische voelsprieten?

Energetische voelsprieten zijn voelsprieten die je bezit waarmee je energetisch je omgeving kan aanvoelen. Uiteraard geen fysieke voelsprieten maar wel een onderdeel van het energieveld dat rondom jou hangt.

Bij de ene zijn die voelsprieten langer dan de andere en bij sommige mensen zijn ze gevoeliger of net minder gevoelig.

Uit ervaring weet ik hoe het is om lange en zeer gevoelige voelsprieten te hebben en die ervaringen deel ik graag met jou.

Energetische HSP’er.

Sommige mensen zullen spreken over HSP of hooggevoelig zijn. En in zekere zin heeft het er iets mee te maken.
Maar voor mij gaat het nog meer om het energetische stukje. Noem het “de energetische HSP’er”.
Welke energie kan ik waarnemen als ik ergens ben? Wat voel ik als ik iemand tegenkom?
En zelfs nog verder.. met je energetische voelsprieten kan je zelfs proberen voelen in de tijd. In de toekomst dan vooral.

De term energetische voelsprieten is mij aangereikt door een medium waarbij ik onlangs een intuïtief consult had.
Wat een fantastische dame die mij liet weten dat ik veel kan aanvoelen, in zekere zin een bevestiging van wat ik zelf al wist. Maar ze wist mij ook te vertellen dat ik mijn energetische voelsprieten soms wat kleiner moet maken.
Waarom? Omdat het het leven wat makkelijker zou maken voor mijzelf.


Hooggevoelig zijn als talent

Versta mij niet verkeerd als ik zeg dat je soms je energetische voelsprieten misschien ook af en toe best eens in trekt.
Ik beschouw namelijk het hebben van die hoge gevoeligheid als een talent of eerder zelfs een gave.

Alleen is het soms lastig om hier mee om te gaan en om de hele tijd bewust te zijn van de energie van anderen, van dingen of van gedachten.
Dus als ik mijzelf bijvoorbeeld wil sparen, of eerder mijn energie wil bewaken, dan moet ik soms de gevoeligheid van mijn antennetjes naar beneden afstellen en ze korter maken.

Hoe kan je je energetische voelsprieten kleiner maken?

Voor mij is het het gemakkelijkst als ik mij letterlijk inbeeld dat ik rondom mij een netwerk van voelsprieten heb. Dat zie ik dan in mijn hoofd. En vervolgens beeld ik mij in hoe ik ze dichter naar mij toetrek.
Ik maak er precies kortere stompjes van.

Weet je wat mij dan opvalt?

Dat ik een deel van de wereld niet zie. Dat anderen mij minderen opvallen of dat ik mij minder bewust ben van de aanwezigheid van anderen.

Voor mij is dat raar omdat ik altijd de gewoonte heb om alles en iedereen gezien, geobserveerd te hebben. Maar wanneer ik mijn voelsprieten intrek zie ik dus precies gewoon minder.
Dat” zien” is dan niet per se met mijn ogen maar het is eerder dat ik “zien” ook kan benoemen vanuit energie.


Ik heb mij vaak afgevraagd hoe “energie zien” werkt en langzaamaan begin ik het te begrijpen. Dat “zien” mag ik niet letterlijk nemen want het is niet zien met de ogen zoals we dat gewoon zijn. Het is zien met mijn energetische ‘ogen” of mijn voelsprieten.

Niet iedereen is hooggevoelig

Dus zoals ik al zei, het is een talent of gave die trouwens iedereen heeft. Bij de meeste mensen is dit talent nogal onderontwikkeld.

Dat merk je bijvoorbeeld aan de afstand die mensen al dan niet houden wanneer je aan de kassa van de winkel staat aan te schuiven en iemand komt in je persoonlijke perimeter staan, zonder te beseffen dat dit veel te dichtbij is. Of wanneer je op de weg rijdt met de auto en een andere auto komt aangereden, doet vervolgens een inhaalmanoeuvre zonder te kijken naar de andere deelnemers in het verkeer, of net zo dat het ook maar lijkt of er niemand anders op de weg is.

Hetgeen ik zonet beschreven heb, zijn dus letterlijk het voorbeeld van mensen met onderontwikkelde voelsprieten. Ze kunnen niet, of nog niet, de energie van anderen waarnemen. De vraag is nog zeer of ze ooit in staat zullen zijn om dit te doen. Dat is het stukje bewustzijnsontwikkeling maar dat is een beetje een ander verhaal.
Te veel om hier verder op in te gaan op dit moment.

Wat ik dus heb ervaren is dat het soms wel eens deugd kan doen om mijn energetische voelsprieten in te trekken. Ja, het maakt mij minder gevoelig.
En nee, het maakt mij daarom niet minder vriendelijk of vrolijk.
Integendeel, ik gebruik deze techniek om mijzelf te beschermen en mijn eigen energie te bewaken.

En jij? Heb jij ook van die lange voelsprieten? En hoe ga jij hier mee om?
Laat het mij zeker weten in een reactie onder deze blog!

Veel liefs,
Marie-Hélène

Wil jij stappen zetten naar een bewuster leven? Ontdek dan zeker ook mijn gratis e-book:

.
385 Views

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *