Zelf controle nemen over je gezondheid

De meeste klanten die hier in mijn praktijk terecht komen zijn benieuwd naar hoe het beter kan. Beter met hun gezondheid, met hun gevoel en beter met de kwaliteit van hun leven. Ze willen zelf de controle nemen over hun gezondheid.

Ofwel zijn ze meermaals van het kastje naar de muur gestuurd door hun artsen, ofwel werd er telkens maar aandacht gegeven aan één stukje van hun gezondheid of hun geest, maar slechts in weinig gevallen zijn ze al eens helemaal onder de loep genomen of heeft iemand de tijd genomen om naar hun hele verhaal te luisteren.

Ze worden weggestuurd met symptoombestrijding zonder dat de ware oorzaken aangepakt worden.

En wanneer ze er genoeg van hebben, dat is het moment wanneer mensen bij mij terecht komen.

Mijn klanten willen de oorzaak aanpakken, willen begrijpen hoe hun lichaam werkt, zijn bereid om aan zichzelf te werken en hier een investering voor te maken (niet alleen financieel maar vooral ook op vlak van tijd maken voor zichzelf, lifestyle veranderingen, voedingsgewoontes, … )

Naturopaat, gezondheidscoach of holistisch therapeut

Naturo is de beroepsvereniging voor naturopaten in België

Sommige mensen kiezen ervoor om zelf alles uit te zoeken en te onderzoeken wat voor hen het beste werkt. Anderen kiezen ervoor om hierin begeleid te worden door een holistische therapeut, gezondheidscoach of naturopaat. Allemaal titels die uiteindelijk hetzelfde doel beogen en dat is balans brengen in elk vlak van je leven.

Beiden zijn even goed, zolang je zelf de motivatie hebt om de verandering te willen, want alleen dan zal je de gewenste resultaten halen.

Controle krijgen over je eigen gezondheid, je hoofd, je leven.. dat gebeurt niet in een keer of een sessie. Verandering vraagt tijd. En daarom sprak ik daarnet ook van die investering.

Het zelfherstellend vermogen van je lichaam activeren

Wij als mens zijn wonderbaarlijk in wat ons lijf allemaal kan, wat wij als mens allemaal kunnen, alleen moeten we de taal van ons lichaam en de signalen rondom ons leren herkennen en interpreteren in plaats van te vertrouwen op wat anderen ons zeggen.

De essentie zit hem in het activeren van het zelfherstellend vermogen van je lichaam en het herstellen van je persoonlijke balans.

Je buikgevoel is essentieel, je intuïtie speelt een grote rol hierin. En je moet willen leren.
Alles wat je niet geleerd hebt of fout aangeleerd hebt gekregen over gezond zijn en gelukkig zijn moet je bereid zijn om aan te nemen of op zijn minst kritisch te bekijken. Want er is niet één waarheid. Enkel de waarheid die bij jou past.

Tijd dus om dieper te durven kijken en zelf controle te nemen over je leven.

Ben jij ook op zoek naar een andere manier om een gezond en evenwichtig leven te hebben?
Neem dan zeker even contact of via info@gezondheidspraktijk-de-brug.be

Tot binnenkort!

Marie-Hélène van Gezondheidspraktijk De Brug

635 Views