Wat is naturopathie?

Wat is naturopathie

Wat is naturopathie?

Naturopathie is een verzamelnaam voor een holistische natuurgeneeskunde.
Naturopathie gaat uit van het zelfherstellend vermogen van je lichaam, zoals de natuur het heeft voorzien. Dit zelfherstellend vermogen wordt geactiveerd door verschillende natuurlijke therapiëen zoals coaching, reflexologie, ademhalingsoefeningen, voeding, lifestyle advies en meer. De naturopaat zorgt ervoor dat mensen van hun klachten afgeraken, gezonder en bewuster in het leven staan.

Naturopathie werkt steeds op basis van 4 pijlers: Fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel evenwicht.

De visie van de hedendaagse naturopathie is dat dat het lichaam in evenwicht moet zijn.
De mens is deel van de natuur en moet in evenwicht zijn met zijn innerlijke en uiterlijke omgeving.

Naturopathie ondersteunt het zelfherstellend vermogen van het lichaam bij ziekte met als doel een diepgaand herstel te bereiken. Maar er wordt niet alleen naar ziekte of symptomen gekeken. De mens wordt steeds in zijn totaliteit bekeken.

In onze moderne samenleving wordt je lichaam en je geest constant ernstig bedreigt: stress, milieuvervuiling, gebrek aan rust, suikers, koffie, de rat race waar velen onder ons in zitten en onvoldoende rust of slaap. Het is de basis voor veel ziekte en aandoeningen.

Door verschillende behandelingen zoals voedingsadvies, ontgiften, supplementen, reflexologie, bewustwording en lifecoaching, wordt het zelfherstellend vermogen van het lichaam gestimuleerd om terug te doen wat het moet!  

Wat doet een naturopaat?

Een naturopaat is een gezondheidscoach die de cliënt vanuit een holistische aanpak bekijkt. Door te luisteren naar het verhaal van de cliënt en aanwezige klachten brengt de naturopaat de gezondheidstoestand in kaart. Vervolgens bepaalt de naturopaat welke behandelingen toegepast worden.

Door de holistische benadering van een naturopaat kan je er ook terecht met vage klachten. Klachten waarvoor binnen de reguliere netwerken niet altijd een oorzaak wordt gevonden.
Een naturopaat kijkt ook naar je diepere lagen, je emoties, trauma’s, je onderbewuste en je bewuste ervaringen.

Omdat klachten niet zomaar ineens ontstaan maar er vaak langzaam insluipen, en je jezelf hier vaak niet van bewust bent, heeft het herstellen van je natuurlijk evenwicht ook zijn tijd nodig.

Daarom kom je vaak meerdere keren langs bij de naturopaat. Sessies kunnen wekelijks, tweewekelijks of maandelijks plaatsvinden afhankelijk van het behandelplan. Wanneer je merkt dat je gezondheid, je mindset of je levensstijl niet optimaal is en je zoekt advies om je lichaam, hoofd en geest in balans te brengen dan kan een naturopaat zeker een meerwaarde bieden.

Ben je zelf op zoek naar een natuurlijke manier om je gezondheid te ondersteunen? Meld je dan zeker aan voor een gratis verkennend gesprek

.
gezond leven
10 Tips voor een Gezond Leven

Een gezond leven leiden is een doel dat veel mensen nastreven, maar het kan soms moeilijk zijn om te…

wat is mindset?
Wat is mindset?

Als we het hebben over persoonlijke groei, succes en prestaties, komt het concept van mindset of men…

succes mindset
Een succes mindset in 3 stappen.

Je staat aan het begin van de spannende reis om meer succesvol te worden in je leven. Deze reis is e…

Rust in je hoofd
Tips voor rust in je hoofd.

In een wereld die voortdurend draait op een razendsnelle snelheid en waarin prikkels nooit lijken te…

2.664 Views