Magnesium bij reuma

magnesium bij reuma

Reuma is een aandoening die steeds vaker en vaker voorkomt. Niet enkel op oudere leeftijd maar ook steeds jongere mensen krijgen hier last van.
Hieronder wil je even verstellen wat de rol is van magnesium bij reuma. Magnesium is namelijk een heel belangrijk mineraal voor je botten, spieren en gewrichten.

Reumatische aandoeningen

Reumatische ziektes of aandoeningen worden vaak beschouwd als ouderdomsziektes. Hoewel dit zeker niet altijd zo is.
Een aantal voorbeelden hiervan zijn artrose, artritis en osteoporose.

Veel mensen gaan ervan uit dat deze aandoeningen genetisch zijn of standaard deel uit maken van het ouder worden. Maar dat hoeft niet waar te zijn.

De rol van magnesium bij reuma

Het zijn de vitamines en mineralen uit onze voeding die ons lichaam in stand houden. Wanneer we ouder worden veranderen onze lichamelijke behoeften aan bepaalde vitamines en mineralen.
Een hiervan is Magnesium.

Hoewel magnesium voor de mens een heel belangrijke rol speelt in ons leven, noodzakelijk voor onze levensenergie, maar ook als activator voor onze cellen en veel lichaamsprocessen, hebben we hier vaak een tekort aan. Onze voeding voldoet niet aan de hoeveelheid die we in ons lichaam nodig hebben.

Hoe ouder we worden, hoe groter die noodzaakt wordt.

Magnesium kan bijvoorbeeld ondersteunend werken om artrose tegen te gaan, op een preventieve manier.
Bij artritis kunnen klachten zelfs helemaal verdwijnen dankzij magnesium.

En wat bij osteoporose? Botontkalking?
Meer calcium innemen is niet per se de oplossing. Calcium heeft namelijk magnesium nodig om correct te kunnen worden opgenomen door ons lichaam.

Dus wanneer je te maken hebt met osteoporose, en hiervoor naar een natuurlijke oplossing zoekt die calcium bevat, vergeet dan zeker geen magnesium toe te voegen als supplement.

Vormen van magnesiumsupplementen

Magnesium als supplement bestaat in veel vormen. Denk aan pillen, gellules enz.

Maar magnesium bestaat ook in de vorm van magnesiumolie of als magnesiumvlokken.
En net deze vormen genieten de voorkeur.

Want deze vorm van magnesium wordt opgenomen via de huid. Ons grootste orgaan.

De werking is dus snel en efficiënt omdat het magnesium niet eerst moet worden verwerkt door de maag en de lever.
Het komt dus direct in de bloedbaan, bij je spieren en gewrichten terecht en kan onmiddellijk beginnen werken.

Wil je ouderdomsziektes tegengaan?

Onderzoek je eigen lichaam en bepaald of je evenwichtig genoeg eet en voldoende beweegt. Bekijk daarna ook even hoeveel water je drinkt.

Daarna is het soms interessant om regelmatig je lichaam te ontzuren en je voorraad mineralen aan te vullen om fit te blijven.
Dit kan je doen door regelmatig een voetenbad te nemen met magnesium en natriumbicarbonaat. Doe dit bijvoorbeeld 1x per week.

Tot binnenkort!

Marie-Hélène

Weet jij wat aarding is?

Mijn eerste ervaring met aarden Met beide voeten op de grond De wereld ligt aan je voeten … Dit zijn slechts enkele uitdrukkingen die verwijzen naar onze verbinding tussen onszelf en de aarde, o…

voetreflexologie leuven
Wat is voetreflexologie.. en kietelt dat?

Elke keer opnieuw ben ik verbaasd hoe weinig mensen bekend zijn met voetreflexologie.Het is duidelijk dat er nog ruimte is voor groei in mijn vakgebied en ik wil dan ook zoveel mogelijk mensen laten k…

Wat is reflexzonetherapie?

Naast voetreflexologie bestaat er ook handreflexologie, oorreflexologie en zelfs gelaatsreflexologie. Voetreflexologie is, net als de andere vormen een onderdeel van reflexzonetherapie. Reflexzonether…

69 Views